Sport

Tenis cu preşedintele

Preşedintele interimar al R. Moldova, preşedintele parlamentului Mihai Ghimpu, a demonstrat, miercuri seară, că poate fi nu doar un lider politic, ci şi un abil jucător de tenis. Liderul PL a participat la festivitatea de premiere a celor mai buni jucători de tenis de câmp din republică, care au participat la campionatul naţional, desfăşurat la Chişinău.

În faţa a numeroşi sportivi, antrenori, părinţi şi amatori ai sportului, noul preşedinte al federaţiei naţionale de profil, Igor Ţurcanu, a comunicat că eforturile competiţionale ale jucătorilor de tenis din republică vor fi şi mai motivate cu ocazia fondării la Chişinău a Academiei de Tenis, acest tip de instituţii asigurând un progres probei sportive respective, în majoritatea ţărilor lumii.

După ce a decorat numeroşi campioni şi premianţi ai campionatului republican cu diplome şi cupe, Mihai Gimpu a afirmat: „Sunt convins că, prin crearea Academiei de Tenis, vom reuşi nu numai să popularizăm şi mai mult acest gen de sport, dar şi să pregătim la un nivel mai înalt sportivi care evoluează sub drapelul Moldovei la diferite competiţii internaţionale”.

La finalul evenimentului, şeful statului a lăsat sacoul în grija bodyguarzilor şi a răspuns provocării tinerilor jucători de a juca tenis cu ei. Şi, deoarece aceştia din urmă au fost cam mulţi, preşedintele a transpirat de-a binelea, dar s-a declarat mulţumit de efortul fizic depus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *