CSI / Rusia

THE NEW YORK TIMES despre conflictul din Ucraina: Există doar două scenarii

Marile puteri, SUA, Europa și NATO la moment nu au opțiuni prea bune, dar nu pot să facă mare lucru. Președintele rus, Vladimir Putin ne prezintă două scenarii pentru acest conflict: fie SUA înarmează Ucraina, fie Kievul va fi forțat să se predea, iar Putin va prelua acele teritorii pe care le dorește, transformându-le în „conflicte înghețate”.

Este o alegere decisivă, iar Putin nu este rațional. Economia Rusiei este lovită puternic de o criză a creditelor, scurgerea de capital, inflație și recesiune. Acest lucru va afecta popularitatea lui Putin în țara sa.

Ucraina nu are vreo șansă de a câștiga acest război. Putin a spus clar că armata rusă va distruge forțele ucrainene dacă acestea încearcă să elibereze Donețkul și Luhanskul. Armata șubredă a Ucrainei nu este în stare să învingă trupele de elită și forțele recrutate de Rusia.

Ucraina este distrusă. Economia țării este numai zdrențe. Armata nu va supraviețui unei ofensive ruse. Ucrainenii se refugiază într-un romantic naționalism și se pregătesc pentru un război de partizani. Costurile vor continua să crească, iar cei care luptă vor continua să moară.

sursa: nytimes.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *