Actualitate

Theresa May, candidat la functia de premier al Marii Britanii: Brexit inseamna controlul liberei circulatii a persoanelor

"Daca eu sunt prim-ministru, vom iesi din Uniunea Europeana si o parte din aceasta va fi controlul liberei circulatii", a declarat ea ziarului Daily Telegraph, citata de Agerpres.

Theresa May, care este si ministru de Interne al Marii Britanii, s-a calificat joi in etapa finala pentru desemnarea liderului Partidului Conservator si, implicit, a primului-ministru britanic, potrivit Mediafax.

Contracandidata sa, Andrea Leadsom, secretar la Ministerul Energiei, a exprimat o opinie similara pe acest subiect, sustinand ca dreptul cetatenilor UE veniti sa munceasca in Marea Britanie dupa iesirea tarii din Uniune va depinde de permisele de munca.

Controlul imigratiei a fost un factor major de decizie pentru multi din cei 52% dintre britanici care au sprijinit parasirea Uniunii Europene, dar Marea Britanie ar putea sa accepte cetateni ai UE in schimbul accesului la piata unica, mai noteaza Reuters.

Sursa: hotnews

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *