Politică

Timofti a primit scrisorile de acreditare din partea ambasadorilor din Letonia, Japonia şi Republica Arabă Egipt

Potrivit unui comunicat de presă al Preşedinţiei, în cadrul întrevederii cu ambasadorul Letoniei, Juris Poikans, şeful statului şi-a exprimat convingerea că preluarea în anul viitor a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către Letonia, precum şi desfăşurarea la Riga a Summitului Parteneriatului Estic în mai 2015, va contribui la intensificarea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.

Juris Poikans a declarat că implementarea prevederilor Acordului de Asociere cu UE de către autorităţile de la Chişinău este necesară pentru consolidarea instituţiilor democratice şi dezvoltarea economică a ţării. Ambasadorul şi-a exprimat convingerea că apropiata vizită a preşedintelui Letoniei, Andris Berzins, la Chişinău va contribui la impulsionarea relaţiilor bilaterale.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul Japoniei, Shigeki Sumi, preşedintele Nicolae Timofti a pledat pentru valorificarea potenţialului comercial-economic dintre cele două ţări. Şeful statului a exprimat interesul autorităţilor de la Chişinău în atragerea investiţiilor companiilor nipone în economia naţională.

Ambasadorul Japoniei a declarat că ţara sa va acorda asistenţa tehnică şi financiară necesară pentru asigurarea dezvoltării durabile a Republicii Moldova şi menţinerii unui climat de stabilitate în regiune.

În cadrul întrevederii preşedintelui cu ambasadorul Republicii Arabe Egipt, Mohamed Alaaeldin Aly Shawky Elhadidi, oficialii au convenit asupra intensificării cooperării în domenii de interes comun, în special în agricultură, învăţământ şi turism.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *