Politică

Timofti: Actualele condiţii pun securitatea statului moldovean în pericol

Întrebat, într-un interviu acordat Moldova1, la împlinirea a trei ani de mandat, dacă este nevoie de o reformă a armatei, preşedintele Nicolae Timofti a declarat: "Foarte mult, e necesară şi se lucrează (…) Trăim în alte vremuri, alte condiţii care ne pun securitatea noastră, a statului, în mare pericol".

"Atunci când a fost cazul (anii ’90 – n.r.) trebuia să luăm decizia referitor la colaborarea cu NATO în acţiuni de pacificare. În aspectul securităţii militare, ar fi trebuit să ne apropiem mai mult de NATO, dacă pe teritoriul nostru se afla o armată străină care nu ne-a dorit binele şi au susţinut separatismul în Republica Moldova", a afirmat Nicolae Tomofti.

Preşedintele Timofti a subliniat că R. Moldova n-a întreprins niciodată "nimic rău împotriva Rusiei şi nici nu o să întreprindă".

"Noi cu vecinii noştri am trăit foarte bine, şi cu România şi cu Ucraina. Dar situaţia care s-a creat astăzi ne impune să gândim şi altfel (…) Cu atât mai mult cu Rusia că e şi mai departe de hotarele noastre dar noi întotdeauna am apreciat relaţiile noastre bune, prieteneşti cu Rusia. Am dorit ca aceste relaţii să fie păstrate, să le dezvoltăm, aşa am vorbit şi cu domnul Putin", a spus Timofti.

"Eu nu văd necesitatea ca noi să ne aflăm în confruntare sau în relaţii rele cu Rusia. Dimpotrivă, noi doar n-am stabilit embargouri, n-am făcut rău, n-am adus pagube Rusiei cu acţiunile noastre (…) Noi mergem spre apropiere, noi dorim această relaţie cu Rusia", a mai spus preşedintele R. Moldova.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *