Actualitate

„TIMPUL” le redă încredere femeilor

Aceasta este concluzia la care au ajuns participanţii Clubului de presă al societăţii civile, care a avut loc pe 3 mai. În special a fost menţionat ziarul nostru, care vine în fiecare zi de luni, în suplimentul „Femeia”, cu exemple de femei de succes.

La discuţii au participat vicepreşedinta Parlamentului RM, Liliana Palihovici, reprezentanţi ai mass-media, avocaţi şi directori de programe. Directoarea executivă a Centrului „Parteneriat pentru Dezvoltare”, Daniela Terzi-Barbăroşie şi-a exprimat convingerea că femeile au un rol crucial în sporirea numărului de femei în politică. „O democraţie înseamnă indispensabil şi participarea în egală măsură şi a femeii în viaţa politică. Din păcate pentru RM, pot invoca doar un singur argument legislativ în acest sens, fiind vorba despre Legea cu privire la asigurarea egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi adoptată în 2006, care s-a dovedit a fi inertă. Mă refer la faptul că aceasta nu prevede şi sancţiuni, fie că e vorba de activitatea politică, publicitate sau situaţia din câmpul muncii”, s-a arătat indignată Daniela Terzi-Barbăroşie. Ea mai susţine că o democraţie participativă presupune implicit participarea egală. „Un barometru de gen realizat în 2006 arată că doar 6% din populaţia RM a spus că ar alege un preşedinte femeie, comparativ cu 50% care ar alege un bărbat şi 42% care a spus că genul nu contează. Cred că legitimitatea partidelor politice ar creşte mai mult dacă ar avea şi femei”, a conchis ea.

În sprijinul acestei afirmaţii vine şi Liliana Palihovici, care crede că statul, în parteneriat cu societatea civilă, trebuie să aibă un obiectiv-cheie ca femeile să voteze femei. „Există suficiente statistici care arată că în Moldova femeile nu sunt gata să voteze pentru acelaşi gen”, a spus vicepreşedinta parlamentului. Cât priveşte promovarea femeii în mass-media, ea a ţinut să menţioneze meritul ziarului TIMPUL. „Mă bucur că ziarul Timpul a reuşit să aibă o altă abordare despre femeie, iar asta prin articolele din suplimentul „Femeia” care promovează modele pozitive ce dau încredere fetelor şi femeilor din RM”, a adăugat Palihovici. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *