Astăzi 17 Octombrie 2017, Marţi - Ultima actualizare la ora 18:04
Abonamente

Actualitate 6 Octombrie 2017, ora 15:34

Știri din toate colțurile Moldovei. Ce se întâmplă în țară în acest sfârșit de săptămână

Marime Font

a

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Piaţa din Larga a fost reconstruită . Locuitorii din nordul țării au o piață agroalimentară modernă, grație implicării băștinașilor din comuna Larga în reconstrucția și reparația pieței din localitate.

Piaţa, redeschisă miercuri, dispune de o hală de carne și produse lactate și alta de fructe și legume, precum și aproximativ 50 de locuri la tarabe. Bugetul total al proiectului de renovare a fost de 555 387 lei, dintre care băștinașii au contribuit cu 85 500 lei, Guvernul Elveției – cu 387 687 lei și primăria Larga – cu 65 000 lei.

„Noi avem unicul Incubator de afaceri dintr-o zonă rurală, iar renovarea pieței va impulsiona și mai mult dezvoltarea economică locală și crearea unor noi locuri de muncă", susține Radu Urechian, primarul comunei Larga.Totodată, cu suportul PNUD Moldova, primăria Larga a creat pagina web www.agro-bazar.md, care își propune să ofere posibilitatea procurării produselor locale de la distanță.

Renovarea pieței din Larga este unul dintre cele 23 de proiecte realizate în 18 sate și 5 orașe din țară, datorită cărora peste 200 de mii de persoane beneficiază de servicii mai bune de iluminat stradal, evacuare a deșeurilor menajere, agrement ș.a.

Târgul locurilor de muncă la Chișinău

În perioada 12-18 octombrie 2017, în Capitală va fi organizat Târgul on-line al locurilor de muncă, ediția a XIII-a, cu tematica „Locuri de muncă din Chișinău”. La eveniment și-au anunțat disponibilitatea de a participa 37 de agenți economici, cu o ofertă de 1500 locuri de muncă vacante din diferite domenii: comerț, medicină, management, servicii pază și securitate, inginerie, industrie ușoară etc.

Pe platoul Târgului vor fi amplasate posturi de auto-informare electronică, care vor oferi vizitatorilor posibilitatea să acceseze gratuit portalurile de informare despre locurile vacante, gestionate de ANOFM: www.angajat.md și platforma Târgului on-line www.e-angajare.md.
În comparație cu alte târguri tradiționale, acesta va fi şi virtual. Astfel, doritorii pot participa la eveniment de acasă, accesând la computer platforma www.e-angajare.md.

Târgul va începe pe de 12 octombrie 2017, la ora 10:00, în incinta Centrului de Cultură şi Istorie Militară, de pe str. Tighina 47, din Chişinău.

Copiii cresc prin fotbal la Ştefan-Vodă

Federația Moldovenească de Fotbal a lansat în premieră un proiect dedicat grădinițelor, „Prin fotbal să creștem sănătoși”. Proiectul va fi implementat în mai multe instituții preșcolare din republică, inclusiv în grădinița-creșă nr. 3 „Alionușca” din orașul Ștefan-Vodă.

Astfel, pe 29 septembrie curent, pe ministadionul grădiniței a avut loc lansarea proiectului „Prin fotbal să creștem sănătoși”. Activitatea s-a desfășurat sub genericul „Vino cu mine, grădinița e și pentru tine!”.

Grădinița a fost dotată cu echipament sportiv pentru copii în sumă totală de 19578,53 lei (tricouri, maiouri, genți sportive, mingi de fotbal, conuri, mici și mari, bariere, porți pentru fotbal), dar și suport metodic. Până la finele anului, antrenorii școlii sportive, împreună cu cadrele didactice ale grădiniței, vor desfășura 12 antrenamente sportive și 12 lecții teoretice.
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 17 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Aşteptări

Femeia de serviciu. Am şi eu o vecină, ca toată lumea, numai că a mea e puţin mai altfel decât celelalte.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Uriașii cu un singur text (I)

Există autori care reușesc să se impună ca mari scriitori cu un singur volum sau chiar un singur poem. Însă lucrurile nu stau întotdeauna atât de simplu pe cât pare.

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 16 Octombrie 2017, de Ana Gabor

Mandat de la Dumnezeu sau de la Putin?

„Putin, te iubim! Noi ca tine vrem să fim!” (Zicală din Sadova)

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Ziua orașului

Se apropie ziua orașului, motiv de bucurie pentru mulți dintre noi. Concerte, ziua vinului și câte ceva gratuit ca oamenii să fie mulțumiți. De obicei muzica e fără plată pentru cetățeni, iar muzicienii primesc onorarii de la primărie.

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (IV). Românii/ moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Scriam săptămâna trecută că voi reveni pentru o relatare asupra experiențelor trăite în acest an cu Expedițiile Memoriei în Siberia, acolo unde am mers pentru un studiu asupra istoriei comunităților de români/moldoveni din regiunea Irkutsk și ținutul Krasnoiarsk.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Octombrie 2017, de Răzvan Munteanu

Muzica, sportul şi schimbul de informaţii - politici de coeziune socială pe ambele maluri ale Prutului

În România, despre „frații de peste Prut” am auzit vorbindu-se încă din clasa primară, iar mesajul „Basarabia e România” răzbate acum scris pe zidurile din orașe, drumuri naționale, în apropierea monumentelor istorice sau turistice, în timp ce...

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md