Editorial

Tinere, dă-l în mă-sa de BAC!

După asta am făcut patru ani de studii la Facultatea de Jurnalism şi orice restanţă îmi dădea bătăi de cap. Nu zic că n-am avut restanţe, o mare parte a studenţilor le are, însă asta nu reprezenta un motiv de laudă pentru mine. Pot să vă spun că BAC-ul şi diploma de licenţiat în jurnalism nu m-au ajutat. Când am început să lucrez imediat după facultate, mi-am dat seama că nu am învăţat nimic şi trebuia să încep de la zero. Însă BAC-ul şi facultatea mi-au oferit un bagaj de cunoştinţe care îmi este de folos şi până acum: liceul mi-a trezit dragostea pentru carte, iar facultatea mi-a trezit dragostea pentru informaţie. În rest, şcoala nu m-a făcut mai deştept, mi-a oferit un simplu bagaj de cultură generală şi sete de informaţie.
În prezent, observ cu stupoare că BAC-ul şi studiile superioare nu mai sunt la modă. După ce Ziarul de Gardă a scos la iveală CV-ul prim-ministrului, mai multă lume a început să se laude: să vezi că nici eu n-am dat BAC-ul şi mă descurc fără el; am fost exmatriculat în anul II şi nu am nici o problemă; am deţinut recordul de restanţe la facultate, aveam vreo 20 şi n-am treabă cu ele…

Ce se întâmplă, fraţilor, de nu mai vrem să învăţăm? Nu mai este la modă să citeşti şi să înveţi? De când a dat Google-ul peste noi, nu ne mai antrenăm nici memoria, o simplă căutare îţi dă răspuns la toate întrebările. Ni se atrofiază creierul şi devenim un fel de legume cu smartphone. Personal, nu mă simt deloc bine când am un telefon mai deştept ca mine. Am impresia că, dacă dispare Internetul, o majoritate din noi nu va şti nici să numere până la zece. Am descoperit calculatorul şi am lăsat raţiunea în paragină.

Nimeni nu mai caută cunoştinţe, toţi caută pile şi cumetri. Nimeni nu vrea să înveţe, însă toţi vor să fie judecători, medici-şefi, formatori de opinie şi, de ce nu, miniştri. De aici apare lipsa de profesionişti în toate domeniile şi porcăria în care trăim. Peste tot avem parte de diletanţi cu pile şi cumetri, diletanţi care n-au nicio idee despre ce înseamnă profesia lor.

În câteva luni se apropie BAC-ul şi noul nostru prim-ministru le oferă un exemplu elocvent viitorilor absolvenţi. Copiaţi, stabiliţi relaţii cu burduhănoşii ţării şi mai dă-l în mă-sa de BAC! BAC-ul e pentru tocilarii care vor munci pentru salarii mizere, voi aveţi un alt viitor – voi veţi fi miniştri, preşedinţi, şefi, administratori ş.a.m.d. Aşa că uitaţi de BAC şi fuga la stabilit relaţii cu cine trebuie!  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *