Actualitate

Tinerii antreprenori din sate pot cere instruire gratuită şi credite până la 300 de mii de lei

PNAET este un program destinat tinerilor, promovat în cadrul Organizaţiei pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM). Programul conţine 2 componente: instruire-consultanţă antreprenorială şi monitorizare post-finanţare.

Marcela Stratan, specialist în comunicare ODIMM, a declarat pentru IPN că cei interesaţi de componenta instruire şi consultanţă pot expedia formularul de înscriere, anexând copia buletinului de identitate, prin poştă, la adresa oficiului ODIMM din municipiului Chişinău: strada S. Lazo, nr.48, biroul 313, şi prin poşta electronica: seminare@odimm.md sau se pot prezenta personal la oficiu. În cadrul instruirilor tinerii vor fi informaţi despre procedura de înregistrare a afacerilor, contabilitate şi managementul resurselor umane. Cursurile vor fi organizate până în 2016.

În componenta a doua, tinerii sunt instruiţi cum să obţină credite, iar prin acest program, tinerii pot şi să acceseze credite în valoare de până la 300 de mii de lei, perioada de rambursare fiind de 5 ani, cu o porţiune de grant nerambursabil în mărime de 40% din sumă. Implementatorul acestei componente este Directoratul Liniei de Credit (DTL) din cadrul Ministerul Finanţelor. DLC va monitoriza activitatea tinerilor antreprenori pe toată perioada de implementare a creditului. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *