Astăzi 17 Decembrie 2017, Duminică - Ultima actualizare la ora 12:50
Abonamente

Actualitate 6 Decembrie 2017, ora 10:52

Tinerii din Moldova vor fi informați despre oportunitățile de studiu la peste 500 instituții de peste hotare

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Tinerii din Republica Moldova vor fi informați despre oportunitățile de studiu la peste 500 de instituții de învățământ de peste hotare, transmite MOLDPRES.

Acțiunea se va desfășura vineri, 8 decembrie. Astfel, reprezentanții din București ai companiei internaționale de consultanță educațională - IntegralEdu vor veni la Chișinău pentru a prezenta oportunitățile de studii preuniversitare și universitare, precum și o paletă largă de programe de EduTabere oferite de instituții de învățământ din întreaga lume.

„Datele pe care le-am înregistrat în ultimii ani ne arată un interes tot mai ridicat din partea publicului din Republica Moldova pentru studiile în țările vestice, motiv pentru care am și decis să organizăm această întâlnire la Chișinău. În cadrul acestui eveniment vom prezenta programele de studiu oferite de școlile și liceele din străinătate, etapele pregătitoare pe care un tânăr trebuie să le parcurgă pe durata studiului liceal pentru a fi admis cu succes la universitate, vorbindu-le, de asemenea, și despre programele de EduTabere din portofoliul IntegralEdu”, a spus Teodora Răducanu, manager al Departamentului de Studii Gimnaziale și Liceale în cadrul IntegralEdu.Totodată, reprezentanții IntegralEdu vor discuta și răspunde la întrebări despre tipurile de școli și sisteme educaționale din diverse colțuri ale lumii. „În ceea ce privește studiile preuniversitare, din experiența noastră, părinții încep să se documenteze cu privire la viitoarea școală unde își vor trimite copiii cu 2-4 ani înainte. Până în prezent, cel mai accesat program de studii este A-Levels. Practic, în cadrul acestui program, elevul își alege trei materii pe care le studiază atât teoretic, cât și practic la nivel aprofundat timp de doi ani, astfel încât în momentul în care începe studiile universitare, stăpânește deja domeniul ales”, a afirmat Răducanu.

De asemenea, în cadrul evenimentului, cei prezenți vor putea afla mai multe despre rolul și contribuția taberelor educaționale în dezvoltarea tinerilor și în pregătirea lor pentru studiile și cariera viitoare. „Cele mai multe familii care aleg să meargă în aceste EduTabere o fac pentru că își doresc ca elevul să-și dezvolte competențele de limbi străine și să intre în contact cu copii din alte culturi sau pentru că vor ca pe viitor să meargă la studii în străinătate. De asemenea, există și programe care le oferă elevilor posibilitatea de a-și descoperi afinitățile pe care le au pentru un viitor domeniu de studii universitare, iar unele chiar îi pregătesc pe tineri pentru examenele de admitere la universități de prestigiu din întreaga lume”, a menționat Teodora Răducanu.

La fel, în cadrul evenimentului va avea loc lansarea noilor cataloage IntegralEdu pentru EduTabere și licee de elită pentru 2018, unde cei interesați vor putea vedea care sunt cele mai populare și noi destinații de studiu și cum pot obține burse de studiu și reduceri la taberele de vară.

Prezentă în România din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanță în educație la nivel local și reprezintă peste 500 de instituții de învățământ de top din Europa și SUA.

 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 16 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Din lumea lui Oblio

Cu aproximativ trei ani în urmă vă povesteam despre o operă de artă a animației universale: The Point (1971), un film care a trecut în mod uimitor de cenzura comunistă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Decembrie 2017, de Dorin Galben

E trist când vezi în ce hal a ajuns Facebook-ul

Cea mai populară rețea de socializare, din ultimii ani, se transformă în cea mai mare dezamăgire. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Poveste de Crăciun

Cu ani în urmă, pe când predam religia într-un liceu din Timișoara, le-am dat elevilor din clasa a VI-a să facă o compunere cu titlul Poveste de Crăciun, sugerându-le fie să inventeze o poveste, fie să descrie cum au sărbătorit nașterea Domnului. Ulterior, i-am rugat să citească...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Atunci când e cum ar trebui să fie

În luna octombrie am avut plăcerea să stau câteva zile în Iași, oraș care a reușit, prin festivalul internațional de literatură și traducere, FILIT, să se înscrie în lista marilor orașe culturale – fiți atenți! – din lume.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 13 Decembrie 2017, de Constantin Tănase

Mârlănismul cu față europeană

Dacă e să ne luăm după Lazăr Șăineanu, autorul monumentalului „Dicționar universal al limbii române”, mârlan ar însemna numai „om prost crescut, grosolan, bădăran”.

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md