Editorial

Toate drumurile duc spre CRONOGRAF

Proiecţiile au loc în şase locaţii diferite şi prezintă filme pentru toate gusturile şi vârstele. Juriul de preselecţie a depus un efort titanic pentru a selecta doar 75 de filme din cele 300 care au fost propuse în concurs.

Tinerii se regăsesc la festival în secţiunea „Un like pentru documentar”. Maturii au de vizionat nişte producţii extraordinare la Secţiunea Principală. CRONOGRAF resuscitează şi documentarul autohton, e vorba de 11 premiere naţionale de film. Tot în cadrul secţiunii Producţii Locale a fost prezentat şi filmul colegului nostru, Pavel Păduraru. „La Hanul Morţii” este probabil primul documentar de investigaţie care adună o sală plină de oameni.

Şi secţiunea cadRO vine cu câteva proiecţii interesante, realizate de fraţii noştri de peste Prut. Încă o secţiune care merită atenţia este „Cu ochii pe Moldova” – regizori din întreaga lume vin să ne prezinte viziunea lor despre fenomenele care se întâmplă la noi în ţară.

Festivalul CRONOGRAF va dura până luni, 18 Mai. Aşa că mai aveţi timp să vă răsfăţaţi simţurile cu un documentar de calitate, un documentar care îţi oferă o doză extraordinară de hrană sufletească. Cine are ochi, să vadă, să vină la festival. Pentru că filmul de la CRONOGRAF nu te lasă neutru, te face să vrei să le discuţi, să le analizezi. Într-un final, asta trebuie să fie filmul – un catalizator al gândurilor şi ideilor. Toate drumurile duc spre CRONOGRAF.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *