Actualitate

Traian Băsescu, a vorbit despre moartea Regelui Mihai: A fost un şef de stat de vremuri grele

„A murit un fost șef de stat. Din patru am rămas trei. A fost un șef de stat de vremuri grele. Dumnezeu să-l ierte. Nu aș comenta și altceva, nu sunt pregătit”, a spus Traian Băsescu, întrebat ce sentimente îl încearcă la decesul fostului suveran român pentru ziarul Libertatea.

Regele Mihai a murit astăzi, la vârsta de 96 de ani. Casa Regală anunțase că fostul suveran al României primise Sfânta Împărtășanie.

Starea de sănătate a Regelui se deteriorase de ceva vreme, iar el și-a petrecut ultimele luni din viață la reședința sa din Elveția, înconjurat de medici. Mihai I se retrăsese din viața publică în anul 2016, din cauza stării sale precare de sănătate. Majestatea Sa suferea de leucemie cronică.

S-a născut la Sinaia pe 25 octombrie 1921 și a domnit în România în două etape (20 iulie 1927 – 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940 – 30 decembrie 1947).

Regele Mihai I al României a fost fiul principelui moștenitor Carol și a moștenit de la naștere titlul de principe al României și principe de Hohenzollern-Sigmaringen, titlu la care a renunțat mai târziu. Mihai I a urcat pe tronul României după ce bunicul său, regele Ferdinand, a decedat, iar tatăl principelui a renunțat la tron în favoarea fiului în decembrie 1925.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *