Astăzi 22 Noiembrie 2017, Miercuri - Ultima actualizare la ora 10:00
Abonamente

Actualitate 5 Noiembrie 2017, ora 11:42

Traian Băsescu, la 66 de ani: Care sunt cele mai celebre expresii ale fostului președinte și ce porecle a dat adversarilor

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Fostul președinte este cunoscut, în cele două mandate la Palatul Cotroceni, pentru expresiile devenite celebre, precum ”Un fleac, i-am ciuruit!”, sau ”Dragă Stolo”.

Acesta nu s-a sfiit să pună ștampile dure adversarilor, pe care i-a poreclit în diverse moduri. Astfel, pe Victor Ponta l-a numit ”Dottore”, cu aluzie la doctoratul plagiat al acestuia, iar pe Călin Popescu Tăriceanu l-a caracterizat drept ”inimă zburdalnică”. 

 Traian Băsescu a plâns prima dată, în direct şi în public, în 2004, atunci când Theodor Stolojan venea cu un anunț șoc pe scena politică: se retrăgea din cursa pentru Preşedinţia României din motive de sănătate. Traian Băsescu s-a ridicat în picioare, încercând să spună câteva cuvinte, și, cu lacrimi în ochi, a rostit celebrul ”Dragă Stolo”. Și în primul mandat, Traian Băsescu a câștigat simpatizanți prin campania inedită. Astfel, sloganul său: ”Să trăiți bine”, a prins foarte bine la electorat.A mai rostit și ”Iarna nu-i ca vara”, dar și „Adriane, nici nu ştii cât de mic începi să fii!”, cu referire la învingerea în alegeri a contracandidatului său, Adrian Năstase, în 2004.

Iar când Guvernul lua măsuri privind indemnizațiile pentru mame, a declarat că “în ultima vreme, România nu mai are femei, are mămici și nu mai are copii, are bebeluși”.

Și în 209 a câștigat în fața PSD-ului. ”Un fleac, i-am ciuruit!”, îşi anunţa victoria Băsescu, în competiția cu Mircea Geoană, care se bucurase prea devreme de victorie și ieșise și el, pe scenă, cu celebra expresie: „Mihaela, dragostea mea!”.

Traian Băsescu nu și-a iertat niciodată adversarii, mai ales în discursurile publice. Toate etichetele puse de el politicienilor au rămas în memoria colectivă: Victor Ponta a fost numit ”Dottore” și ”pisicuț”, Călin Popescu Tăriceanu a fost caracterizat drept ”inimă zburdalnică”. Pe Liviu Dragnea l-a numit ”Ayatolhah”, iar Dan Voiculescu a primit porecla ”Felix Motanul”.

Sursa: Libertatea.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Noiembrie 2017, ora: 16:41

Trei zodii care vor avea de luat o decizie grea în anul 2018. Vor simţi pe pielea lor durerea

Trei zodii care vor avea de luat o decizie grea în anul 2018. Vor simţi pe pielea lor durerea

Viata nu aduce intotdeauna numai surprize placute, ci vine si cu doza sa de amar. Trei dintre zodii vor trai pe pielea lor nefericirea, in 2018. Si vorbim despre necazuri in dragoste, care duc la rupturi definitive.

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 22 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Ce modele oferă societatea noastră pentru tineri?

În ultima vreme suntem asaltați de știri înfiorătoare care par a fi desprinse dintr-un film de groază.

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Voinicul și cerbul

Că tot se apropie iarna cu pași repezi de noi, nu avem cum să nu ne gândim la sărbători. Mai ales că deja și programele de știri ne anunță de săptămâni întregi cum și unde vom petrece Crăciunul.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Experiențe belgiene pentru R. Moldova

Săptămâna trecută (9-11 noiembrie) la invitația eurodeputatei Monica Macovei am efectuat o vizită de trei zile în Parlamentul European și la sediul NATO din Bruxelles.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Pavel Păduraru

Minciuna noastră cea de toate zilele

Când eram adolescent, citeam câteodată în revistele despre VIP-uri interviuri cu oameni cunoscuți. Nu mai țin minte ce ziceau ei, dar un singur lucru îmi atrăgea atenția.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Programare la Dumnezeu

Se apropie Postul Crăciunului și mă gândesc deja că preoții vor avea mai mult de spovedit. Într-un fel e foarte bine că lumea se împărtășește, dar e extrem de ciudat că o face după calendar. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Jurnal de călătorie: Capitala culturii Cucuteni

Ghinionul localităților aflate la răscruci de drumuri este faptul că în graba călătoriilor de a ajunge spre alte destinații, acestea rareori devin loc al cunoașterii profunde și nuanțate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

Ideea națională a R. Moldova: dezrobirea femeii născătoare de prunci

Întotdeauna îmi aduc aminte cu o durere ce-mi arde toate celulele și cu un nelămurit sentiment de vină, zic, îmi aduc aminte de mama care, cu degetele mâinilor însângerate rodea rufele de tabla aia cu valuri căreia țăranii îi ziceau rusește „doskă.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md