Astăzi 20 Noiembrie 2017, Luni - Ultima actualizare la ora 11:02
Abonamente

Actualitate 11 August 2017, ora 17:32

Transnistrenii nu se opresc din spus minciuni. „Artista” care a ucis moldoveni este numită „delegație pașnică”. Vinovați sunt, ca întotdeauna, românii

Marime Font

Membrii Consiliului Organizației de Muncitori din Tiraspol sunt indignați că autoritățile legale din Chișinăului le-au „distrus” sărbătoare prin care intenționau să celebreze 25 de ani de ocupație. 

“În locul unei sărbători comune cu ocazia împlinirii a 25 de ani de muncă asiduă în desfășurarea misiunii pacificatoare a RM, Transnistriei și Rusiei, conducerea de la Chișinău, sprijinită de autoritățile române, au întreprins un șir de acțiuni provocatoare”, afirmă președintele așanumitului Consiliul Organizației de Muncitori, Vladimir Emelianov.

Pașnici - călare pe TAB

Vladimir Emelianov a mai adăugat că interzicerea unor delegații pașnice de a intra pe teritoriul Republicii Moldova cu scopuri culturale, sociale sau umanitare, nu este altceva decât tentativa de a distruge atmosfera de pace de pe Nistru, scrie novostipmr.com.  

Artista lui „Rogozin și Dodon a ucis moldoveni în războiul din Transnistria

Printre artiștii și dansatorii ruşi - „interziși” atunci pe Aeroportul Internaţional Chişinău și trimiși înapoi la Moscova - a fost identificat şi un membru al regimentului căzăcesc „Cigrinskaia sotnia”, formaţiune înființată în 1992 și care a luptat împotriva R. Moldova de partea separatiştilor transnitreni, iar în ultimii ani luptă împreună cu separatiştii ruşi, în Donbas.Este vorba de Galina Skoreţkaia, combatantă în trupele căzăcești, în războiul de pe Nistru, în calitate de conducătoare de TAB (autoblindată). Dacă ar fi trecut neobservată, preşedintele Dodon ar fi bătut din palme la Tighina alături de un factor care, cu ani în urmă, a tras în moldoveni, ca să-i omoare.
DESCHIDE.MD a obținut câteva imagini făcute ieri în timpul reținerii acesteia pe aeroportul din Chișinău. Este vorba de legitimația regimentului căzăcesc   „Cigrinskaia Plastunskaia sotnea kazakov cernomorskih” din care face parte Skoreţkaia, semnată de către atamanul Petro Subin.După cum am mai menționat, Skorețkaia a participat la războiul moldo-rus din 1992, conducând o autoblindată ("TAB"). Pe site-ul rslovar.com, există un articol intitulat „Kazacii de pe Don în Transnistria”. E vorba de memoriile unui cazac care a luptat de partea Tiraspolului în 1992. După cum se menționează în articol, din regimentul cazacilor din regiunea transnistreană făcea parte și Skorețkaia, care apare în mai multe imagini fiind singura femeie din regiment.

Sursa: Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 17 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Experiențe belgiene pentru R. Moldova

Săptămâna trecută (9-11 noiembrie) la invitația eurodeputatei Monica Macovei am efectuat o vizită de trei zile în Parlamentul European și la sediul NATO din Bruxelles.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Pavel Păduraru

Minciuna noastră cea de toate zilele

Când eram adolescent, citeam câteodată în revistele despre VIP-uri interviuri cu oameni cunoscuți. Nu mai țin minte ce ziceau ei, dar un singur lucru îmi atrăgea atenția.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Programare la Dumnezeu

Se apropie Postul Crăciunului și mă gândesc deja că preoții vor avea mai mult de spovedit. Într-un fel e foarte bine că lumea se împărtășește, dar e extrem de ciudat că o face după calendar. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Jurnal de călătorie: Capitala culturii Cucuteni

Ghinionul localităților aflate la răscruci de drumuri este faptul că în graba călătoriilor de a ajunge spre alte destinații, acestea rareori devin loc al cunoașterii profunde și nuanțate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

Ideea națională a R. Moldova: dezrobirea femeii născătoare de prunci

Întotdeauna îmi aduc aminte cu o durere ce-mi arde toate celulele și cu un nelămurit sentiment de vină, zic, îmi aduc aminte de mama care, cu degetele mâinilor însângerate rodea rufele de tabla aia cu valuri căreia țăranii îi ziceau rusește „doskă.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Noiembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Rusia este agresivă (și) pentru că se teme

Începând cu 2008, agresivitatea militară a Federației Ruse în vecinătatea sa apropiată a atins cele mai înalte cote, fie că vorbim despre exerciții militare efectuate în scopul de a descuraja elemente externe, fie că vorbim, mai ales, de agresiuni de tipul celei din Georgia,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Scrisoare deschisă din partea unui cetățean care nu vrea să-l demită pe Dorin Chirtoacă

Salutare! Sunt un cetățean al orașului Chișinău care nu va ieși pe data de 19 noiembrie la referendumul pentru demiterea primarului.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md