Astăzi 22 Noiembrie 2017, Miercuri - Ultima actualizare la ora 10:00
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 12 August 2017, ora 08:35

Separatistul Șevciuk scoate gunoiul de sub preș. Acuză așa-zisa guvernare de la Tiraspol de SĂRĂCIA și marele EXOD al populației din regiune

Marime Font

Șevciuk, fostul lider separatist de la Tiraspol scoate gunoiul de sub preș. Acuză autoritățile așa-zisei Republici Moldovenești Nistrene că au mituit alegătorii în precedenta campanie electorală. Mai mult, Șevciuk mărturisește că are loc exodul în masă a populației.

„Și aceasta se datorează devalorizării rublei cu aproape 42% (ar trebui să fie în buget mai mult în ruble, nu mai puțin, exportăm mărfuri din PMR și electricitate în monedă și fără adaosuri). Ei au promis o creștere a veniturilor bugetare, o creștere a cheltuielilor pentru servicii sociale și salarii și pensii, dacă „vin la putere" cu o „echipă" și... Șevciuk nu-i de 8 luni. Conducătorilor, unde sunt banii promiși? Cereți de la Federația Rusă?

Sau nu au furat? Sau fură acum! Sau în 2016, de dragul puterii (care acum este marionetă), conducătorii au mințit și au mituit alegătorii? Ne putem aminti despre sponsorii alegerilor preelectorale?Miliardele de dolari ale lui Smirnov, aduse din zonele „libere" europene? Poate să ia și să ajute bugetul? Sau Federația Rusă? Ne cheltuim banii doar pe hrișcă, pe alegeri, pe luare de mită și falsificare a cazurilor penale?

Cât timp sărăcia, ideologia feudalismului, va „domni" în Transnistria depinde de toată lumea. Între timp, are loc exodul masiv al cetățenilor!
Pleacă cei care nu așteaptă medicamente gratuite sau 15.000 de locuri de muncă promise.

Locuințele sunt destul de ieftine. De ce? Din cauza exodului de masă. Mulți intenționează să părăsească perioada „de succes" a ideologiei guvernării feudale a Transnistriei”, scrie Șevciuk pe o rețea socială.

Tmpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Noiembrie 2017, ora: 16:41

Trei zodii care vor avea de luat o decizie grea în anul 2018. Vor simţi pe pielea lor durerea

Trei zodii care vor avea de luat o decizie grea în anul 2018. Vor simţi pe pielea lor durerea

Viata nu aduce intotdeauna numai surprize placute, ci vine si cu doza sa de amar. Trei dintre zodii vor trai pe pielea lor nefericirea, in 2018. Si vorbim despre necazuri in dragoste, care duc la rupturi definitive.

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 22 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Ce modele oferă societatea noastră pentru tineri?

În ultima vreme suntem asaltați de știri înfiorătoare care par a fi desprinse dintr-un film de groază.

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Voinicul și cerbul

Că tot se apropie iarna cu pași repezi de noi, nu avem cum să nu ne gândim la sărbători. Mai ales că deja și programele de știri ne anunță de săptămâni întregi cum și unde vom petrece Crăciunul.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Experiențe belgiene pentru R. Moldova

Săptămâna trecută (9-11 noiembrie) la invitația eurodeputatei Monica Macovei am efectuat o vizită de trei zile în Parlamentul European și la sediul NATO din Bruxelles.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Pavel Păduraru

Minciuna noastră cea de toate zilele

Când eram adolescent, citeam câteodată în revistele despre VIP-uri interviuri cu oameni cunoscuți. Nu mai țin minte ce ziceau ei, dar un singur lucru îmi atrăgea atenția.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Programare la Dumnezeu

Se apropie Postul Crăciunului și mă gândesc deja că preoții vor avea mai mult de spovedit. Într-un fel e foarte bine că lumea se împărtășește, dar e extrem de ciudat că o face după calendar. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Jurnal de călătorie: Capitala culturii Cucuteni

Ghinionul localităților aflate la răscruci de drumuri este faptul că în graba călătoriilor de a ajunge spre alte destinații, acestea rareori devin loc al cunoașterii profunde și nuanțate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

Ideea națională a R. Moldova: dezrobirea femeii născătoare de prunci

Întotdeauna îmi aduc aminte cu o durere ce-mi arde toate celulele și cu un nelămurit sentiment de vină, zic, îmi aduc aminte de mama care, cu degetele mâinilor însângerate rodea rufele de tabla aia cu valuri căreia țăranii îi ziceau rusește „doskă.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md