Astăzi 22 Octombrie 2017, Duminică - Ultima actualizare la ora 15:45
Abonamente

Actualitate 22 Septembrie 2017, ora 10:00

Transnistria se va ÎNFURIA când va afla noi detalii despre activitatea comună la frontiera moldo-ucraineană!

Marime Font

a

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Șefii Direcțiilor regionale SUD și EST ale Poliției de Frontieră au desfășurat cu reprezentanții Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei, ședința de totalizare a activităților de la frontiera comună, pentru prima jumătate a anului curent.

Pe ordinea de zi au figurat subiecte ce vizează situația operațională, cu accent pe evenimentele de frontieră de rezonanță, funcționalitatea punctelor de trecere, în special cele în care are loc controlul comun, precum și identificarea noilor mecanisme de conlucrare.

Urmare a analizei tabloului operațional, la frontiera moldo-ucraineană predomină migrația ilegală și contrabanda cu bunuri materiale. În context, părțile și-au exprimat susținerea reciprocă și operativitatea schimbului de informații operative, în acționarea de comun în prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere. La fel, s-a convenit de a suplimenta numărul de întâlniri între specialiști pe diverite domenii de activitate, la nivel tactic.Discuțiile purtate s-au încheiat cu trasarea unor obiective ce urmează a fi realizate până la finele anului curent, inclusiv asigurarea unei bune conlucrări între polițiștii de frontieră moldoveni și grănicerii ucraineni. 

Anterior, Vadim Krasnoselski, liderul separatist de la Tiraspol s-a arătat indignat de conlucrarea Moldovei cu Ucraina, menționând că în așa mod se vrea controlul Transnistriei, din punct de vedere economic.

Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 21 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Credință fără învățătură?

Un om credincios poate atinge sfințenia independent de nivelul de școlarizare sau numărul de cărți citite. Rugăciunea e școala lui.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Jurnalul Morții sau Ultimul Editorial

Pe când eram student, cred că am fost la sute de lansări de carte la Uniunea Scriitorilor și pe la fel de fel de biblioteci. O făceam din două motive, care se cam ceartă între ele, dar n-am ce să le fac - e treaba lor.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Constantin Tănase

„Centristul” Diacov, separatismul rusesc și unionismul românesc

…Când se face referire la replica lui Iisus, dată lui Pilat, se citează, de obicei, doar prima parte („Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”). Să nu uităm, însă, și de partea a doua: „și lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu”. Fără aceasta, prima parte își...

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Să ne mai distrăm un pic cu socialiștii

Știți, cred, cu toții telefoanele de jucărie pe care le primesc copiii și cum, bucuroși, fac ture prin casă bolborosind cu forță în aceste jucării.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (V): Românii/moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Potrivit recensământului federal din 2002, în Rusia locuiau 172 330 moldoveni, dintre care 98 097 bărbați și 74 233 femei.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Dan Nicu

Integrarea europeană în Constituție, subiect propagandistic al guvernării

Obiectivul anunțat de guvernare, în special de către președintele Parlamentului, de a introduce în Constituție integrarea europeană ca direcție a politicii externe a R. Moldova, trebuie analizat din mai mule puncte de vedere.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md