Actualitate

Transplantul de ficat efectuat de medicii moldoveni costă peste un milion de lei

Astfel, transplantul hepatic, care include examinarea pacientului, menţinerea, prelevarea, transplantarea şi tratamentul postoperatoriu, costă peste un milion, două sute cinzeci de mii de lei (1253143 lei, conform HG 1460 din 30.12.2016). Transplantul renal cu toate operațiunile medicale incluse ajunge la patru sute, șaizeci și patru de mii de lei, transmite IPN.

Tarife între șaizeci și șaptezeci de mii de lei vor trebui să achite cei care au diverse afecțiuni cardiace. O operație de protezare a valvei aortice şi plastia valvei tricuspide costă peste șaptezeci și unu de mii de lei, iar operația de închidere a defectului septal-atrial costă peste șaizeci și patru de mii de lei.

Pentru pregătirea şi efectuarea fecundării extracorporale se va achita câte aproape treizeci și doi de mii de lei pentru o procedură. Examenul ecografic efectuat în trimestrele II-III de sarcină costă o sută cincizeci de lei.

Printre cele mai ieftine servicii se numără măsurarea tensiunii arteriale – 4 lei sau recoltarea urinei în flacon de unică folosință – 2 lei.

Noile tarife pentru serviciile medico-sanitare prestate contra plată de către instituţiile medico-sanitare publice, precum şi pentru serviciile acoperite din fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală, prestate de instituţiile medico-sanitare publice şi cele private au intrat în vigoare pe 10 februarie 2017. 

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *