Cultură

Trei filme din Republica Moldova participă la Festivalul Filmului European

La ediția din acest an participă în concurs și trei filme din Republica Moldova. 

„Ecouri”, în regia lui Dumitru Grosei, este un film despre o tânără care dă curs unei aventuri cu un bărbat lipsit de intenții serioase și se trezește prinsă într-o relație dificilă. Își îneacă amarul în alcool, drept urmare soțul o părăsește. Adâncită tot mai mult în depresie, încearcă să lupte cu acest viciu pentru a-și salva căsnicia. Filmul îi are în rolurile principale pe Dana Ciobanu și Alexandru Rusu.

„Medalion” în regia lui Igor Sadovski, cu actorii Laura Locatelli, Matteo Bosurgi, Martina Zabrianu și Gianni Santoro în rolurile principale. 

„Milika” în regia lui Valeriu Jereghi. Filmul spune povestea unei fetițe de cinci ani care trăiește cu bunica ei într-un sat din Moldova. Părinții au divorțat și fiecare și-a creat o altă familie. Va reuși Milika să-i readucă împreună?

Ediţia din 2016 are un număr impresionant de filme – 85. Festivalul va fi prezent în Hunedoara (27–29 mai), Tîrgu Mureş (20–22 mai), Timişoara (27–29 mai), şi, în premieră, în Baia Mare (13–15 mai) şi Cluj-Napoca (20–22 mai).

TIMPUL.MD 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *