Actualitate

Trei poliţişti din Basarabeasca vor sta după gratii pentru că au torturat doi fraţi

Potrivit procurorilor, urmărirea penală pe acest caz a fost pornită în urma plângerii depuse de către victime, care reclamau că poliţiştii i-au supus torturii pentru a-i impune să recunoască comiterea unei infracţiuni.

Astfel, în primăvara anului 2012, poliţiştii s-au prezentat la domiciliul părţilor vătămate, de unde i-au luat cu forţa şi i-au urcat în automobilul cu care veniseră. Ajunşi la marginea satului, poliţiştii au maltratat victimele, cerîndu-le să recunoască sustragerea unui casetofon.

Părţile vătămate refuzau să recunoască vina, astfel poliţiştii le-au ordonat să se dezbrace, i-au urcat în portbagajul maşinii şi i-au transportat într-o pădure din apropierea oraşului Taraclia. Acolo, i-au bătut cu bestialitate, le-au aruncat hainele şi i-au părăsit.

În urma acţiunilor violente ale poliţiştilor, părţilor vătămate le-au fost provocate multiple traume de diferită gravitate.

Pentru aceste acţiuni, doi dintre poliţişti au primit pedepse a cîte şase ani de închisoare. Complicele lor, care nu a aplicat forţa fizică propriu-zisă, s-a ales cu cinci ani de închisoare. De asemenea, toţi trei au fost privaţi de dreptul de a activa în cadrul organelor afacerilor interne timp de cinci ani.

Conform statisticilor Procuraturii Generale, în primele şase luni ale acestui an, cetăţenii s-au adresat la Procuratură cu 320 de plîngeri pe cazuri de tortură, cu 19% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *