Opinii și Editoriale

Tronul primăriei

Dar învățată de greul soartei (și nu sunt ironică aici) tovarășa Zinaida știe când să schimbe luntrea. Când a simțit că Voronin nu mai are ce să îi ofere, tovarășa s-a mutat în tabăra lui Dodon. Știm bine că Voronin și-a trădat bunicul român, urmărit de sovietici. Fiindcă a îmbrățișat exact politica de care bunelul său a fugit și a scuipat pe tot ce a îmbrățișat acela. Cum spunea Iisus: „Cine scoate sabia, de sabie va muri", așa a pățit Voronin, cel care i-a întors spatele bunicului. Că iată cum toți elevii lui l-au părăsit: Lupu, Zinaida, Dodon, Sârbu.

Dar să revenim. Zinaida e născută în Siberia. Nu, nu e rusoaică. Doar că a fost născută în deportare. Părinții ei au fost deportați în Siberia fiindcă religios aparțineau Martorilor lui Iehova. Pe drumul deportării fratele ei a murit. Dar ea s-a născut acolo, a crescut mărișoară și la 12 ani s-a întors în patria-mamă. A făcut o facultate pe care a absolvit-o cu nota 3 (că tot râde lumea de Gaburici). Nu îmi dau seama exact ce înseamnă astăzi 3. Cred că un fel de medie generală 6,50. La un moment dat a venit succesul în cariera politică. E interesant cum a ajuns ministru de Finanțe o persoană care a fost o prezență mediocră în timpul studiilor, studii tocmai de economie și finanțe.

Ei, dar să nu ne batem capul cu notele. Să ne întoarcem în urmă cu 10 ani, când tovarășa Zinaida și-a dorit fotoliul de primar. Doar că chișinăuienii nu au vrut-o. Atât de mic a fost numărul celor care s-au prezentat la urne, că alegerile nu au putut fi validate. Însă așa cum am văzut mai recent la Igor Dodon, cine pierde primăria câștigă alegerile naționale. Tovarășa Zinaida a ajuns prim-ministru exact la țanc. Ca să poată ea să spună la televizor ceea ce a învățat-o viața ei plină de greutăți: dacă nu ne ținem copiii acasă, vor fi împușcați. Vă amintiți, da? După ani, a suspinat spășită și a susținut că i-a fost milă de copii, că a vrut să ajute. Halal premier! Păi așa rezolvi siguranța statului? Spunându-le mamelor să își țină copiii și soții acasă?

De ce vă spun toate astea? Știți bine, Zinaida vrea din nou la primărie. Să ne demonstreze încă o dată ce studii bune a făcut la finanțe, să ne roage să stăm în case. Dacă vom sta în case nici nu vom avea nevoie de drumuri. Sau cine știe, la cât de lipsită de principii pare să fi crescut tovarășa Zinaida, poate se va răzgândi. Fiindcă, nu-i așa?, dinții sunt mai aproape ca părinții, iar comunismul și socialismul au făcut bine deportând moldovenii. Tare sucită (180 de grade) e mintea moldoveanului! Cum s-ar spune: tata verde, fiul roșu; mama româncă, fiica moldoveancă, nepotul rus.

Domnule Chirtoacă, de la un candidat v-ați luat grija!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *