Astăzi 13 Decembrie 2017, Miercuri - Ultima actualizare la ora 19:21
Abonamente

Sănătate 20 Martie 2017, ora 12:04

Trucuri inedite să scapi de sughiț

Marime Font

Sughițul poate apărea în cele mai importante momente din viața ta sau în cadrul unui eveniment unde trebuie să ții un discurs și atunci este indicat să apelezi la anumite trucuri pentru a face față situației. 

Remediile pentru sughiț se bazează pe două principii esențiale: primul principiu presupune distragera nervului vag cu o altă senzație, fapt care va transmite semnale creierului prin care îi va transmite că a intervenit ceva mai important și că sughițul trebuie să fie stopat. Cel de al doilea principiu se bazează pe creșterea cantității de bioxid de carbon din sânge, în felul acesta organismul se va mobiliza pentru eliminarea acestuia.

De cele mai mult ori sughițul apare în momentul în care stomacul este iritat, sau poate surveni ca o cauza spontană a organismului în momentul în care consideră că ceva îi dăunează.Un stomac plin recurge la sughiț în momentul în care este înghițită o cantitate mare de aer, din cauza tutunului, sau din cauză că este prea plin cu mâncare și în felul acesta încearcă să își facă loc.

Mâncatul sau băutul rapid poate deranja diafragma, ceea ce duce la apariția sughițului.

Cum se tratează sughițul?

- Dacă nu-l iei în seamă, sughițul trece singur chiar dacă uneori poate dura până la câteva ore. Însă, dacă te afli într-un loc public sau la un eveniment important, este bine de știut că îți poate trece dacă îți ții respirația cât numeri până la 10.

- O altă metodă inedită este aceea în care te apeși în palmă cât poți tu de tare pentru a cauza o durere asupra căreia să se îndrepte organismul.

- Pune mâna la gură și la nas și expiră dioxidul de carbon în palme. În felul acesta vei inspira dioxid iar corpul va lupta să îl elimine uitând de sughiț.

- Introdu degetele în urechi și,cu ajutorul unui pai, bea apă dintr-un pahar. În acest fel aplici presiune pe nervul vag şi în acelaşi timp, profiţi de beneficiile înghiţitului constant.

Legătura dintre sughiț și tumoarea cerebrală

Deși pare o acțiune inofensivă a organismului, un britanic a fost diagnosticat la doar 26 de ani cu o tumoare cerebrală după ce timp de 4 ani nu s-a putut orpi din sughiț. Chiar dacă nu se cunoaște exact cauză conectă dintre cele două, în momentul în care vă confruntați pe o perioară mai mare de timp cu sughițul este bine să mergeți la medic. 

clicksanatate.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Opinii & Editoriale 13 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Atunci când e cum ar trebui să fie

În luna octombrie am avut plăcerea să stau câteva zile în Iași, oraș care a reușit, prin festivalul internațional de literatură și traducere, FILIT, să se înscrie în lista marilor orașe culturale – fiți atenți! – din lume.

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Decembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Războiul hibrid și lecția Ucrainei pentru R. Moldova

Modificările cele mai complexe apărute după sfârșitul războiului rece au fost efectuate în domeniul studiilor de securitate, riscurile și amenințările căpătând noi valențe, de cele mai multe ori chiar de natură non-militară.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 13 Decembrie 2017, de Constantin Tănase

Mârlănismul cu față europeană

Dacă e să ne luăm după Lazăr Șăineanu, autorul monumentalului „Dicționar universal al limbii române”, mârlan ar însemna numai „om prost crescut, grosolan, bădăran”.

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

În trecere prin târguri de cărți

Săptămâna trecută a avut loc la București ediţia 2017 a Târgului de carte Gaudeamus, organizat de Radio România. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Se apropie suta

În ajunul Zilei Naționale a României, obosită și cu gândurile în altă parte, am început să butonez la televizor cu intenția de a urmări știrile de la Moldova 1. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md