Astăzi 22 Octombrie 2017, Duminică - Ultima actualizare la ora 01:41
Abonamente

Sănătate 20 Martie 2017, ora 12:04

Trucuri inedite să scapi de sughiț

Marime Font

Sughițul poate apărea în cele mai importante momente din viața ta sau în cadrul unui eveniment unde trebuie să ții un discurs și atunci este indicat să apelezi la anumite trucuri pentru a face față situației. 

Remediile pentru sughiț se bazează pe două principii esențiale: primul principiu presupune distragera nervului vag cu o altă senzație, fapt care va transmite semnale creierului prin care îi va transmite că a intervenit ceva mai important și că sughițul trebuie să fie stopat. Cel de al doilea principiu se bazează pe creșterea cantității de bioxid de carbon din sânge, în felul acesta organismul se va mobiliza pentru eliminarea acestuia.

De cele mai mult ori sughițul apare în momentul în care stomacul este iritat, sau poate surveni ca o cauza spontană a organismului în momentul în care consideră că ceva îi dăunează.Un stomac plin recurge la sughiț în momentul în care este înghițită o cantitate mare de aer, din cauza tutunului, sau din cauză că este prea plin cu mâncare și în felul acesta încearcă să își facă loc.

Mâncatul sau băutul rapid poate deranja diafragma, ceea ce duce la apariția sughițului.

Cum se tratează sughițul?

- Dacă nu-l iei în seamă, sughițul trece singur chiar dacă uneori poate dura până la câteva ore. Însă, dacă te afli într-un loc public sau la un eveniment important, este bine de știut că îți poate trece dacă îți ții respirația cât numeri până la 10.

- O altă metodă inedită este aceea în care te apeși în palmă cât poți tu de tare pentru a cauza o durere asupra căreia să se îndrepte organismul.

- Pune mâna la gură și la nas și expiră dioxidul de carbon în palme. În felul acesta vei inspira dioxid iar corpul va lupta să îl elimine uitând de sughiț.

- Introdu degetele în urechi și,cu ajutorul unui pai, bea apă dintr-un pahar. În acest fel aplici presiune pe nervul vag şi în acelaşi timp, profiţi de beneficiile înghiţitului constant.

Legătura dintre sughiț și tumoarea cerebrală

Deși pare o acțiune inofensivă a organismului, un britanic a fost diagnosticat la doar 26 de ani cu o tumoare cerebrală după ce timp de 4 ani nu s-a putut orpi din sughiț. Chiar dacă nu se cunoaște exact cauză conectă dintre cele două, în momentul în care vă confruntați pe o perioară mai mare de timp cu sughițul este bine să mergeți la medic. 

clicksanatate.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 20 Octombrie 2017, ora: 15:46

Un sector de poliție din Chișinău va avea spațiu de joacă pentru copii

Un sector de poliție din Chișinău va avea spațiu de joacă pentru copii

La 19 octombrie a fost redeschis sectorului de poliție nr. 3, din sectorul Buiucani al mun. Chișinău, care a fost complet renovat și dotat în conformitate cu cerințele internaționale și bunele practici în domeniu, asigurând tuturor cetățenilor acces liber și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Octombrie 2017, ora: 14:17

Lavrov: Armele nucleare ale SUA din Europa trebuie să revină pe teritoriul american

Lavrov: Armele nucleare ale SUA din Europa trebuie să revină pe teritoriul american

Scutul antirachetă care este construit de Washington în străinătate constituie o problemă esențială pentru Rusia și China, a afirmat vineri, la Moscova, ministrul de externe rus Serghei Lavrov, relatează Reuters.

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 21 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Credință fără învățătură?

Un om credincios poate atinge sfințenia independent de nivelul de școlarizare sau numărul de cărți citite. Rugăciunea e școala lui.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Jurnalul Morții sau Ultimul Editorial

Pe când eram student, cred că am fost la sute de lansări de carte la Uniunea Scriitorilor și pe la fel de fel de biblioteci. O făceam din două motive, care se cam ceartă între ele, dar n-am ce să le fac - e treaba lor.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Constantin Tănase

„Centristul” Diacov, separatismul rusesc și unionismul românesc

…Când se face referire la replica lui Iisus, dată lui Pilat, se citează, de obicei, doar prima parte („Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”). Să nu uităm, însă, și de partea a doua: „și lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu”. Fără aceasta, prima parte își...

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Să ne mai distrăm un pic cu socialiștii

Știți, cred, cu toții telefoanele de jucărie pe care le primesc copiii și cum, bucuroși, fac ture prin casă bolborosind cu forță în aceste jucării.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (V): Românii/moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Potrivit recensământului federal din 2002, în Rusia locuiau 172 330 moldoveni, dintre care 98 097 bărbați și 74 233 femei.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Dan Nicu

Integrarea europeană în Constituție, subiect propagandistic al guvernării

Obiectivul anunțat de guvernare, în special de către președintele Parlamentului, de a introduce în Constituție integrarea europeană ca direcție a politicii externe a R. Moldova, trebuie analizat din mai mule puncte de vedere.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md