Internațional

Trump, acuzat că a făcut afaceri în Cuba în timpul embargoului

Documente ale companiei şi judiciare arată că o firmă a lui Trump a cheltuit minim 68.000 de dolari în 1998, pentru prospectarea pieţei din Cuba. În perioada respectivă, nicio companie nu putea cheltui bani în ţara comunistă, fără aprobarea Guvernului.

Societatea lui Trump a cheltuit suma prin intermediul unei firme de consultanţă, Seven Arrows Investment and Development Corp, cu acordul republicanului.

Mai exact, consultanţii Seven Arrows au călătorit pe insulă, după care au decontat cheltuielile de la Trump Hotels & Casino Resorts. În cele din urmă, au reuşit să facă deplasarea să pară legală legând-o de un efort caritabil.

Plata făcută de Trump Hotels către Seven Arrows a avut loc cu puţin înainte ca politicianul să lanseze prima sa candidatură la Casa Albă, din partea Partidului Reformei, o formaţiune minoră.

În prima sa zi de campanie, mogulul a mers la Miami, unde a discutat cu un grup de americani de origine cubaneză, cărora le-a promis să menţină embargoul şi să nu cheltuiască niciun ban în statul comunist până la înlăturarea lui Fidel Castro de la putere.

În 1998, americanii care mergeau în Cuba trebuia să primească aprobare specială din partea Guvernului federal. Aceasta era acordată pentru un număr limitat de situaţii, precum eforturile umanitare. Seven Arrows nu a solicitat o astfel de aprobare, arată documentele din perioada respectivă. .

Înainte de această călătorie, mai multe ţări europene l-ar fi contactat pe Trump pentru a discuta potenţiale investiţii pe insulă prin intermediul Trump Hotels, potrivit unui fost director din companie.

În aceeaşi perioadă, un grup de senatori democraţi şi republicani exercitau presiuni asupra preşedintelui Bill Clinton să revizuiască politica SUA faţă de Cuba, în speranţa că va ridica embargoul.

În aceste condiţii, obiectivul călătoriei în Cuba a fost să ofere companiei lui Trump o poziţie privilegiată în statul comunist, dacă Washingtonul ridica restricţiile, a dezvăluit un fost director al Trump Hotels.

Consultanţii s-au întâlnit cu oficiali ai Guvernului, bancheri şi directori de companii, pentru a explora posibilităţile de afaceri.

Contactaţi, reprezentanţii campaniei lui Trump şi Trump Organization nu au comentat informaţiile. 

sursa: digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *