Astăzi 17 Octombrie 2017, Marţi - Ultima actualizare la ora 08:37
Abonamente

a

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Internațional 17 Februarie 2017, ora 07:45

Trump îl numește pe Alexander Acosta la Departamentul Muncii, primul latino-american din guvernul său

Marime Font

Președintele american, Donald Trump, a anunțat joi că l-a numit pe Alexander Acosta (foto) pentru a ocupa funcția de secretar al Departamentului Muncii, primul latino-american din executivul său, relatează AFP. 

Anunțul a fost făcut la o zi după retragerea candidatului precedent, Andrew Puzder. Candidatura acestui manager din domeniul fast-food a fost repede afectată de dezvăluiri legate de viața sa personală.

"Are o diplomă de la universitatea de drept Harvard. Super student (...) A avut o carieră formidabilă", a afirmat președintele. "Tocmai am discutat cu el și cred că va fi un formidabil ministru al muncii", a mai spus Donald Trump.Alexander Acosta, născut în 1966 la Miami, este în prezent decanul Facultății de Drept de la universitatea Florida International din acest oraș din sud-estul Statelor Unite.

El este, de asemenea, președintele consiliului de administrație al U.S. Century Bank, o bancă având sediul în Florida, specializată în acordarea de împrumuturi comunității latino-americane. Alexander Acosta a fost nominalizat de două ori printre "Cei mai influenți 50 de latino-americani din Statele Unite" de către Hispanic Business Magazine.

Potrivit jurnalului Miami Herald, el este fiul unic al unor imigranți cubanezi.

El a făcut parte din administrația George W. Bush ca procuror general adjunct pentru drepturi civile și, cu acest titlu, s-a ocupat de problemele rasiale și de religie.

O vreme avocat însărcinat cu chestiunea locurilor de muncă și contractelor de muncă și membru al Consiliului național pentru relații sociale (NLRB), Alexander Acosta a mai fost procuror al Districtului Sud din Florida și din această funcție a participat la anchetele împotriva lobbyistului Jack Abramoff sau teroristului José Padilla, suspectat în 2002 că a vrut să detoneze o "bombă murdară" în Statele Unite și condamnat în 2007.

Înainte de studiile în drept, el a fost bancher la Lehman Brothers, banca de afaceri al cărei faliment a declanșat criza "subprime" în 2008. 

sursa: agerpres.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 17 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Aşteptări

Femeia de serviciu. Am şi eu o vecină, ca toată lumea, numai că a mea e puţin mai altfel decât celelalte.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Uriașii cu un singur text (I)

Există autori care reușesc să se impună ca mari scriitori cu un singur volum sau chiar un singur poem. Însă lucrurile nu stau întotdeauna atât de simplu pe cât pare.

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 16 Octombrie 2017, de Ana Gabor

Mandat de la Dumnezeu sau de la Putin?

„Putin, te iubim! Noi ca tine vrem să fim!” (Zicală din Sadova)

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Ziua orașului

Se apropie ziua orașului, motiv de bucurie pentru mulți dintre noi. Concerte, ziua vinului și câte ceva gratuit ca oamenii să fie mulțumiți. De obicei muzica e fără plată pentru cetățeni, iar muzicienii primesc onorarii de la primărie.

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (IV). Românii/ moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Scriam săptămâna trecută că voi reveni pentru o relatare asupra experiențelor trăite în acest an cu Expedițiile Memoriei în Siberia, acolo unde am mers pentru un studiu asupra istoriei comunităților de români/moldoveni din regiunea Irkutsk și ținutul Krasnoiarsk.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Octombrie 2017, de Răzvan Munteanu

Muzica, sportul şi schimbul de informaţii - politici de coeziune socială pe ambele maluri ale Prutului

În România, despre „frații de peste Prut” am auzit vorbindu-se încă din clasa primară, iar mesajul „Basarabia e România” răzbate acum scris pe zidurile din orașe, drumuri naționale, în apropierea monumentelor istorice sau turistice, în timp ce...

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul