Astăzi 12 Decembrie 2017, Marţi - Ultima actualizare la ora 11:18
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Internațional 17 Februarie 2017, ora 07:45

Trump îl numește pe Alexander Acosta la Departamentul Muncii, primul latino-american din guvernul său

Marime Font

Președintele american, Donald Trump, a anunțat joi că l-a numit pe Alexander Acosta (foto) pentru a ocupa funcția de secretar al Departamentului Muncii, primul latino-american din executivul său, relatează AFP. 

Anunțul a fost făcut la o zi după retragerea candidatului precedent, Andrew Puzder. Candidatura acestui manager din domeniul fast-food a fost repede afectată de dezvăluiri legate de viața sa personală.

"Are o diplomă de la universitatea de drept Harvard. Super student (...) A avut o carieră formidabilă", a afirmat președintele. "Tocmai am discutat cu el și cred că va fi un formidabil ministru al muncii", a mai spus Donald Trump.Alexander Acosta, născut în 1966 la Miami, este în prezent decanul Facultății de Drept de la universitatea Florida International din acest oraș din sud-estul Statelor Unite.

El este, de asemenea, președintele consiliului de administrație al U.S. Century Bank, o bancă având sediul în Florida, specializată în acordarea de împrumuturi comunității latino-americane. Alexander Acosta a fost nominalizat de două ori printre "Cei mai influenți 50 de latino-americani din Statele Unite" de către Hispanic Business Magazine.

Potrivit jurnalului Miami Herald, el este fiul unic al unor imigranți cubanezi.

El a făcut parte din administrația George W. Bush ca procuror general adjunct pentru drepturi civile și, cu acest titlu, s-a ocupat de problemele rasiale și de religie.

O vreme avocat însărcinat cu chestiunea locurilor de muncă și contractelor de muncă și membru al Consiliului național pentru relații sociale (NLRB), Alexander Acosta a mai fost procuror al Districtului Sud din Florida și din această funcție a participat la anchetele împotriva lobbyistului Jack Abramoff sau teroristului José Padilla, suspectat în 2002 că a vrut să detoneze o "bombă murdară" în Statele Unite și condamnat în 2007.

Înainte de studiile în drept, el a fost bancher la Lehman Brothers, banca de afaceri al cărei faliment a declanșat criza "subprime" în 2008. 

sursa: agerpres.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Se apropie suta

În ajunul Zilei Naționale a României, obosită și cu gândurile în altă parte, am început să butonez la televizor cu intenția de a urmări știrile de la Moldova 1. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Pavel Păduraru

Întrebarea de care fug procurorii: de ce Gorbunțov nu a fost arestat?

Recent, în țara noastră a mai avut loc o minune. Dar aşa cum la noi minunile nu mai reprezintă excepții, ci lucruri ordinare, am putea să le numim fleacuri. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Sărbătorile și postul

Posturile, cred că acest lucru e limpede pentru oricine, nu mai sunt ținute ca pe vremuri. Poate în particular sau în mănăstiri mai există astfel de nevoitori. La noi, în schimb, creștinii căldicei, postul a rămas doar evitarea oricăror proteine animale.

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Decembrie 2017, de Dan Nicu

La plecarea unei Epoci

În aceste zile de decembrie, întreaga naţiune română deplânge dispariţia dintre noi a celui care a fost Majestatea sa Regele Mihai I. Suveranul s-a stins din viaţă în Elveţia, la reşedinţa sa, în ziua de marţi, 5 decembrie. 

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 9 Decembrie 2017, de Ana Gabor

Povestea ultimului rege

Născut la 25 octombrie 1921, regele Mihai a adus o mare bucurie în familia sa, dar și în întreaga țară.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md