Sănătate

Ucigaşul obezităţii se află la îndemâna oricui

Cel mai bun mod de a scăpa de kilogramele în plus este prin accelerarea metabolismului cu ajutorul unui regim alimentar sănătos și includerea unor condimente în mâncare, deoarece acestea sunt foarte benefice când vine vorba despre diete.

Chimionul

Cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Iran au realizat un studiu cu femei supraponderale, pe care le-au împărțit în două grupuri. Cele 88 de femei aveau probleme cu greutatea și ambele grupuri au avut timp de trei luni o dietă sănătoasă, cu mai puțin de 500 calorii pe zi. Singurul mod prin care se diferențiau grupurile este faptul că la unul dintre ele s-au adăugat mirodeniile. Primul grup mânca pe stomacul gol 3 grame de chimion zilnic, amestecat cu iaurt și cel de-al doilea grup consuma iaurtul gol.

Rezultate

În prima lună, primul grup de femei a pierdut cu 6 kilograme și jumătate mai mult decât al doilea și a dat jos 14.64% din grăsime în comparație cu doar 4.91%.

Acest lucru s-a întâmplat deoarece chimionul este bogat în filosteroli și drept urmare, are capacitatea de a stopa retenția de colesterol. Acesta este principalul factor care face chimionul să accelereze rata metabolică și să dispară grăsimea în exces.

feminis.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *