Economie

Ucraina este în stare să reziste în confruntarea cu Rusia, cu ajutorul Occidentului

Potrivit lui, în ciuda complexităţii situaţiei actuale, cu ajutorul Occidentului Ucraina este în stare să reziste în cele din urmă în confruntarea cu Rusia. Politicianul spune că Occidentul încă nu vede consecinţele globale ale acţiunilor preşedintelui rus Vladimir Putin împotriva Ucrainei.

„Dar, treptat, birocraţia occidentală începe să realizeze că este imposibil să te înţelegi cu agresorul şi că o confruntare nu poate fi evitată. Prin urmare, şansele Ucrainei în această lupta sunt în creştere „, a spus Kasparov.

El a subliniat că Putin încearcă să distrugă sistemul de securitate internaţională care s-a stabilit în 1945, după al Doilea Război Mondial. Dar el nu poate câştigă acest joc politic, prezice Kasparov.

„Încă o conferinţă internaţională, că la Yalta în 1945, care a divizat lumea, Putin nu va obţine…”, afirmă Kasparov.

„Putin joacă acum un fel de poker. El ştie să facă o cacealma, să mărească miza, el are spaţiu suficient pentru a mari mizele, pentru că, în comparaţie cu politicienii occidentali, lui nu-i pasă nici de ruşii obişnuiţi, nici de Parlament. Liderii Occidentului în mod constant se uită la opinia publică, cum reacţionează societatea, cum evoluează ratingul? Cu toate acestea, potenţialul de cacealma a lui Putin s-a epuizat. Am văzut că a apelat deja la „şantajul nuclear”. Să nu uităm – resursele Rusiei nu pot fi comparate cu cele ale URSS. Desigur, Putin este foarte periculos, dar el nu se compară cu Stalin de la sfârşitul anilor 40. Prin urmare, este clar că Rusia este slabă din punct de vedere economic şi social „, a conchis Kasparov.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *