Actualitate

Ucraina: Washingtonul interzice orice schimburi comerciale cu Crimeea

Aceast[ măsură a fost luată pentru a protesta față de anexarea acestei peninsule ucrainene la Rusia, în primăvară, a anunțat vineri președintele american, Barack Obama, citat de AFP.

Decretul prezidențial interzice orice schimburi "de bunuri, de tehnologie și de servicii" în direcția și provenind din această regiune, a menționat Barack Obama la o zi după sancțiuni similare adoptate de Uniunea Europeană.

"Lansez din nou un apel Rusiei să pună capăt ocupației și tentativelor de anexare a Crimeii și să înceteze sprijinul acordat separatiștilor din estul Ucrainei", a declarat președintele Statelor Unite într-un comunicat.

Uniunea Europeană a interzis joi orice investiții în această regiune anexată în martie de Rusia după un referendum controversat.
"Administrația mea va continua să acționeze în strânsă colaborare cu aliații și partenerii noștri din Europa și din lume pentru (…) a sprijini suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei", a adăugat Barack Obama.

În același timp, Trezoreria SUA a adăugat vineri pe lista sa neagră peste 20 de lideri separatiști din Ucraina care sunt acuzați că "sabotează" stabilitatea țării cu sprijinul Rusiei.

În total, 24 de responsabili ucraineni și ruși și milițiile lor sunt sancționați pentru rolul lor în special la conducerea republicii separatiste Donețk, eventualele lor bunuri aflate în SUA fiind blocate.

Vineri, eforturile de pace au fost puse din nou sub semnul întrebării în Ucraina, unde cinci soldați au fost uciși în estul separatist prorus, în pofida apelului lansat de șeful diplomației germane pentru reluarea, duminică, la Minsk, a negocierilor de pace.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *