CSI / Rusia

Ucrainenii BLOCHEAZĂ accesul TIR-urilor din Rusia spre Europa

Acțiunea din Transcarpatia a început după-amiaza pe 11 februarie, în zona satului Nijnie Vorota, informează portalul Mukachevo.net. Potrivit acestuia, inițiatorii sunt organizațiile publice „Pobratimî Ukrainî”, „Karpatskaia Seci”, Uniunea combatanților (Uzhgorod) și voluntarii asociației civile „Aydar”.

Acțiunea este pe perioadă nedeterminată și comparată cu blocada Crimeei, iniţiată de reprezentanții minorității tătarilor din Crimeea și activiști ucraineni la sfârșitul anului trecut.

Protestatarii spun că vor veghea pe șosele atâta timp cât ţara agresor – Rusia – nu va elibera toți prizonierii ucraineni. Ei mai cer ca Rada Supremă să interzică total orice tranzit de mărfuri rusești, așa cum a procedat recent şi Polonia, subliniind faptul că acțiunea lor nu este îndreptată împotriva transportatorilor rutieri ruși, ci împotriva regimului Putin. 

„Recent, Polonia a impus o interdicție de intrare în țara lor pentru camioanele din Rusia, astfel încât acestea folosesc în mod activ granița dintre Ucraina, Slovacia și Ungaria, în zona Transarpatica”, a scris pe Facebook președinte al organizației publice „Karpatskaia Seci” – Taras Deyak.

TIR-urile ruse sunt blocate și la granița cu Belarus

Totodată, pe 12 februarie a aparut informația că activiștii au început să blocheze camioanele rusești și la intrarea în Ucraina pe la granița cu Belarus, în zona punctului de control „Domanovo”, din regiunea Volyn.

„Aproximativ cincizeci de activiști nu lăsă camioanele cu numere rusești să intre în Ucraina”, transmite canalul de televiziune „112 Ucraina”.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *