Eveniment

UE: 53 milioane de euro pentru dezvoltarea agriculturii

Bumacov a afirmat că anul acesta R. Moldova a exportat produse agricole în Irlanda, România, dar şi în unele ţări din Balcani. „S-a obţinut o roadă de circa 30 mlrd de lei (1,5 mlrd euro). Recolte foarte bune s-au înregistrat la sfecla de zahăr, grîu şi floarea-soarelui. În ciuda prognozelor pesimiste, anul acesta sectorul agroalimentar a înregistrat o creştere de 5 la sută. Pe parcursul anului, au fost date în exploatare 11 proiecte de irigare, fapt ce va contribui la sporirea calităţii produselor agroalimentare", a menţionat ministrul.

Prezent la eveniment, premierul Iurie Leancă a subliniat că „în fiecare zi avem semnale de prezenţă a produselor moldoveneşti pe pieţele europene. Vom face tot posibilul pentru a păstra pieţele existente şi a cuceri altele noi. Vom reveni şi pe piaţa rusă, dar cu alte produse, mai competitive", a asigurat şeful Cabinetului de Miniştri.

De asemenea, Iurie Leancă a amintit că la iniţiativa Executivului, agricultura a fost declarată domeniu prioritar al economiei naţionale. „Sectorul agroalimentar contribuie la creşterea economiei şi la creşterea leului. Agricultura constituie un venit substanţial pentru o bună parte a populaţiei", a menţionat premierul.

sursa: MOLDPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *