UE / Nato

UE sancţionează şefii serviciilor ruseşti de informaţii. Pe NOUA listă – 15 persoane şi 18 entităţi

Pe noua listă cu 15 persoane şi 18 entităţi vizate de blocarea averilor/activelor şi o interdicţie de călătorie în UE din cauza aducerii unor atingeri integrităţii teritoriale a Ucrainei figurează numele şefului Serviciului Federal de Securitate (FSB) Nikolai Bortnikov, al şefului serviciilor de informaţii, Mihail Fradkov, şi numele preşedintelui cecen Ramzan Kadîrov.

Astfel, pe listă se află în total 87 de persoane şi 20 de entităţi.

Membri ai conducerii Consiliului rus pentru Securitate, din care fac parte inclusiv Bortnikov şi Fradkov, sunt acuzaţi că au "contribuit la elaborarea politicii Guvernului rus care ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei".

Kadîrov a făcut "declaraţii în favoarea anexării ilegale a Crimeei şi insurecţiei armate din Ucraina". La începutul lui iunie, el s-a declarat pregătit să trimită 74.000 de voluntari ceceni în Ucraina, în cazul în care i se cere acest lucru.

Printre entităţi figurează mai multe societăţi care au sediul în Crimeea, peninsula ucraineană anexată de către Rusia în martie, inclusiv un grup hotelier din Ialta.

În paralel, UE urmează să adopte, săptămâna viitoare, acelaşi tip de sancţiuni vizând persoane acuzate că "susţin în mod activ anexarea Crimeei", "destabilizarea estului Ucrainei" sau că "beneficiază" de pe urma acestora. Pe această nouă listă, care urmează să fie finalizată marţi, ar putea să fie înscrise numele unor oligarhi apropiaţi preşedintelui rus Vladimir Putin, potrivit unor surse diplomatice.

Cei 28 sunt pregătiţi să adopte, tot de săptămâna viitoare, sancţiuni economice de anvergură, în domeniile accesului pe pieţele financiare, vânzării de armament, tehnologiilor din sectorul energetic şi bunurilor cu dublă folosinţă civilă şi militară.

Sursa: Mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *