Astăzi 21 Septembrie 2017, Joi - Ultima actualizare la ora 17:45
Abonamente

Actualitate 13 Septembrie 2017, ora 12:01

PR socialistDodon cere majorarea salariilor

Marime Font

O altă propunere a șefului statului este majorarea salariilor pentru lucrătorii tehnici auxiliari din instituțiile de stat. De exemplu. în cazul grădinițelor, lucrătorii respectivi ar fi ajutorii de educatori, bucătari, ajutorii de bucătari și alții.

Dodon cere anularea vârstei de majorare. „Oamenii nu ajun la așa vârstă”. De asemenea, propune indexarea indexarea pensiei de două ori pe an - la 1 aprilie și la 1 octombrie.

Dodon propune și o pensie de urmaș de cinci ani pentru rudele decedatului. „A ieșit omul la pensie. Toată viața a lucrat și a plătit impozite. Dar a decedat. Propunem ca cineva din familie pentru următorii cinci ani să beneficieze pensia pe care urma să o primească bătrânul”.„Cei care au distrus vectorul integrării Europene, cei care au înșelat așteptările populației încearcă să fie mai sfinți ca Papa de la Roma. Dacă credeți că fluturați drapelul UE, oamenii o să aibă mai multă încredere în voi?”, s-a întrebat retoric Igor Dodon în timpul conferinței de presă susținută astăzi.

„Solicit audieri parlamentare privind asistența externă primită de Guvern în perioada 2009-2017. Trebuie să vină cu informații concrete. Informația interesează pe toată lumea. Sunt speculații foarte multe. Și cei din UE ar trebui să se intereseze. Am elaborat un program pentru familiile tinere, pentru o perioadă de 20 de ani. Proiectul aparține echipei prezidențiale. Aceste inițiative vor fi inițiate și înregistrate la Parlament. Voi merge să mă asigur despre activ”, a comentat acesta ultimele hotărâri ale Guvernului.

„Stimați colegi, veți permite să se bată joc de vectorul integrării europene?
Vreau s-o văd și pe asta. Dacă o să faceți și asta, să nu mai întrebați de ce poporul nu mai are încredere. Vectorul geopolitic îl hotărăște poporul Republicii Moldova”

Referindu-se la candidatura propusă de Guvernare, Eugen Sturza, acesta a menționat: „Consider că înaintarea unei persoane care nu este profesioniste, asupra căreia planează suspiciuni, nu poate fi promovată la Ministerul Apărării. Vă bateți joc de ofițeri. Eu voi fi alături de militari. Am semnat un răspuns prin care refuz candidatura lui Sturza. Am și recomandat o altă candidatură – Victor Gaiciuc, fost ambasador la NATO, în funcția de Ministru al Apărării. Reiterez, dacă veți insista pe persoane incompetente, indiferent de deciziile CC, eu astfel de decrete n-o să semnez. Să fie foarte clar. Ori acceptați profesioniști, ori căutați o soluție”.

„Funcționarea sistemului se bazează pe anumite principii – Constituția”, a adăugat acesta.

Acesta a venit cu un șir de inițiative legislative, care, conform lui, vin să se opună ultimelor proiecte de lege adoptate de Parlament. Acesta a propus indexarea pensiilor de două ori pe an și permiterea ca, chiar dacă moare, pensia unui bătrân să fie primită de urmașii acestuia.

De asemenea, acesta a vorbit și despre cursul valutar, supus unor speculații enorme în ultima vreme. Acesta a făcut un îndemn către toți oameni de afaceri pentru a-i susține inițiativele propuse. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Ultima oră 21 Septembrie 2017, ora: 17:36

UTIMA ORĂ! Minorii vor putea obține cetățenia română odată cu părinții

UTIMA ORĂ! Minorii vor putea obține cetățenia română odată cu părinții Din editia print

Problema cu care se confruntau mai mulți părinți care nu putea redobândi cetățenia română pentru copiii lor minori a ajuns la final. Guvernul României a modificat şi completat astăzi cadrul legal privind acordarea cetăţeniei române, schimbările propuse...

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 21 Septembrie 2017, de Moni Stănilă

Ce înseamnă de fapt toleranța religioasă

Într-un context în care creștinismul tinde să devină marele bau-bau al unei civilizații care nu se mai poate înțelege pe sine și în care musulmanii sunt percepuți victime și călăi în aceeași frază, ajungem să confundăm globalismul cu ideologia (comunistă) a egalizării,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2017, de Constantin Tănase

…Peste patria-nspumată (Eseu post-modernist)

…Peste patria-nspumată Vestitorul de furtună duhul răzvrătirii cântă; satele din R. Moldova fac folclor apocaliptic despre zâne preafrumoase care pleacă-n istanbuluri pe dolari să-și vândă trupul; moși cu albe-dalbe plete exorcism comit în public, invocând lupta de...

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2017, de Irina Tabaranu

Ajutați-o pe Moldova 1 să-și îndeplinească obligațiile...

Protestul de duminică a avut un traseu mai neobișnuit. Dacă până acum erau pichetate doar sediile unor partide sau unele instituții de stat, de data aceasta PAS și PPDA au hotărât să meargă și la sediul postului public Moldova1, televiziunea „poporului”.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Septembrie 2017, de Moni Stănilă

Ethno Jazz festival

Aflat deja la cea de a XVI-a ediție, Ethno Jazz Festival a ajuns să fie unul dintre cele mai importante evenimente muzicale din Moldova. Ediția actuală va aduce pe scenă participanți din Franţa, Germania,

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 19 Septembrie 2017, de Constantin Tănase

Imposibilul Filat și tejghetarii de opinii

Fenomenul „jurnalismului plătit” există; într-un capitalism sălbatic în care valoarea supremă este banul, unde totul se vinde și se cumpără, nu poate să nu existe și un comerț cu opinii.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Septembrie 2017, de Octavian Țâcu

Reconcilierea unirilor

Duminica trecută am fost invitat la Congresul al II-lea al Partidului Acțiune și Solidaritate.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Septembrie 2017, de Moni Stănilă

Se poate trăi și din romantism

După cum deputații PLDM au elaborat un proiect de lege privind modificarea art. 13 din Constituție pentru înlocuirea sintagmei „limba moldovenească, funcționând pe baza grafiei latine” cu sintagma „limba română” și fac apel către toate fracțiunile din legislativ să...

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Septembrie 2017, de Dan Nicu

Dorin Chirtoacă, pe nedrept, la stâlpul infamiei

Primarul Chişinăului este supus de câteva luni unei campanii de denigrare fără precedent în Republica Moldova.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Septembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Rusia pregătește ocuparea militară a Belarusului

Exercițiile militare Zapad-2017, realizate de către Federația Rusă împreună cu Belarus, și cunoscute ca cele mai ample manevre de acest tip realizate de Moscova după sfârșitul războiului rece au fost și sunt amplu dezbătute în presa occidentală.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 15 Septembrie 2017, de Constantin Tănase

Codul Educației, Lupu și treuca puterii

…Nu m-aș mira deloc dacă aș afla că în fruntea unei școli din Moldova e director unul care a fost numit în funcție încă în timpul lui Brejnev sau și mai și – că acesta are acasă Biblia cu autograf de la Autor.  

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 15 Septembrie 2017, de Pavel Păduraru

Cum ar trebui să protestăm

Consiliul Marii Adunării Naţionale a invitat cetăţenii să iasă în această duminică la un protest de amploare în faţa Parlamentului, pentru a-şi manifesta dezaprobarea faţă de acţiunile actualei guvernări şi pentru a sensibiliza instituţiile internaţionale asupra stării de fapt a...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 1 Septembrie 2017, de Marin Basarab

Violul este ok

„Violul este ok”, vorbeau sătenii pe la margini de drumuri și prin baruri, și oricum destrăbălata ceea umbla toată ziua beată cu țâțele la vedere, a căutat-o. Iar cei 4 băieți îs gospodari dom-le, muncitori, ce vină au ei că le-a apărut asta în cale?

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md