Astăzi 24 Ianuarie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la 23 Ianuarie 2018
Abonamente

Actualitate 13 Septembrie 2017, ora 12:01

PR socialistDodon cere majorarea salariilor

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

O altă propunere a șefului statului este majorarea salariilor pentru lucrătorii tehnici auxiliari din instituțiile de stat. De exemplu. în cazul grădinițelor, lucrătorii respectivi ar fi ajutorii de educatori, bucătari, ajutorii de bucătari și alții.

Dodon cere anularea vârstei de majorare. „Oamenii nu ajun la așa vârstă”. De asemenea, propune indexarea indexarea pensiei de două ori pe an - la 1 aprilie și la 1 octombrie.

Dodon propune și o pensie de urmaș de cinci ani pentru rudele decedatului. „A ieșit omul la pensie. Toată viața a lucrat și a plătit impozite. Dar a decedat. Propunem ca cineva din familie pentru următorii cinci ani să beneficieze pensia pe care urma să o primească bătrânul”.„Cei care au distrus vectorul integrării Europene, cei care au înșelat așteptările populației încearcă să fie mai sfinți ca Papa de la Roma. Dacă credeți că fluturați drapelul UE, oamenii o să aibă mai multă încredere în voi?”, s-a întrebat retoric Igor Dodon în timpul conferinței de presă susținută astăzi.

„Solicit audieri parlamentare privind asistența externă primită de Guvern în perioada 2009-2017. Trebuie să vină cu informații concrete. Informația interesează pe toată lumea. Sunt speculații foarte multe. Și cei din UE ar trebui să se intereseze. Am elaborat un program pentru familiile tinere, pentru o perioadă de 20 de ani. Proiectul aparține echipei prezidențiale. Aceste inițiative vor fi inițiate și înregistrate la Parlament. Voi merge să mă asigur despre activ”, a comentat acesta ultimele hotărâri ale Guvernului.

„Stimați colegi, veți permite să se bată joc de vectorul integrării europene?
Vreau s-o văd și pe asta. Dacă o să faceți și asta, să nu mai întrebați de ce poporul nu mai are încredere. Vectorul geopolitic îl hotărăște poporul Republicii Moldova”

Referindu-se la candidatura propusă de Guvernare, Eugen Sturza, acesta a menționat: „Consider că înaintarea unei persoane care nu este profesioniste, asupra căreia planează suspiciuni, nu poate fi promovată la Ministerul Apărării. Vă bateți joc de ofițeri. Eu voi fi alături de militari. Am semnat un răspuns prin care refuz candidatura lui Sturza. Am și recomandat o altă candidatură – Victor Gaiciuc, fost ambasador la NATO, în funcția de Ministru al Apărării. Reiterez, dacă veți insista pe persoane incompetente, indiferent de deciziile CC, eu astfel de decrete n-o să semnez. Să fie foarte clar. Ori acceptați profesioniști, ori căutați o soluție”.

„Funcționarea sistemului se bazează pe anumite principii – Constituția”, a adăugat acesta.

Acesta a venit cu un șir de inițiative legislative, care, conform lui, vin să se opună ultimelor proiecte de lege adoptate de Parlament. Acesta a propus indexarea pensiilor de două ori pe an și permiterea ca, chiar dacă moare, pensia unui bătrân să fie primită de urmașii acestuia.

De asemenea, acesta a vorbit și despre cursul valutar, supus unor speculații enorme în ultima vreme. Acesta a făcut un îndemn către toți oameni de afaceri pentru a-i susține inițiativele propuse. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Ianuarie 2018, ora: 13:42

Silvia Radu se duce la Iași să sărbătorească UNIREA

Silvia Radu se duce la Iași să sărbătorească UNIREA Din editia print

Primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu, va participa miercuri, 24 ianuarie 2018, la evenimentele consacrate sărbătoririi a 10 ani de la semnarea Acordului de înfrăţire între municipiile Iaşi şi Chişinău.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Ianuarie 2018, ora: 08:22

Anul nou cu pomul vechi

Anul nou cu pomul vechi Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 23 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

O cultură – două țări?

Spunem anul centenar, spunem o cultură și două țări, spunem Eminescu poet național. Cum împăcăm toate aceste afirmații cu realitatea? Greu.

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Ianuarie 2018, de Răzvan Munteanu

Mass-media și securitatea națională. Lecția Belarusului

„Ucrainizarea” ar putea deveni o amenințare și pentru alte țări din regiune

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Bradul sau hoțul

În fiecare an în preajma sărbătorilor apare problema bradului. Pe de o parte cei ca mine – nici un Crăciun fără brad, pe de altă parte cei cu adevărat eco – bradul poate lipsi, iar o altă parte derutată și declarată eco – brad de plastic, uitând că fabricarea acelor...

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Mărul, inelul sau cununa

De Crăciun am ajuns acasă, în Țara Făgetului, unde – cum v-am mai spus și în alți ani – există cele mai frumoase cete de colindători: dubașii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul