Astăzi 26 Septembrie 2017, Marţi - Ultima actualizare la ora 06:56
Abonamente

Actualitate 13 Septembrie 2017, ora 12:01

PR socialistDodon cere majorarea salariilor

Marime Font

a

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

O altă propunere a șefului statului este majorarea salariilor pentru lucrătorii tehnici auxiliari din instituțiile de stat. De exemplu. în cazul grădinițelor, lucrătorii respectivi ar fi ajutorii de educatori, bucătari, ajutorii de bucătari și alții.

Dodon cere anularea vârstei de majorare. „Oamenii nu ajun la așa vârstă”. De asemenea, propune indexarea indexarea pensiei de două ori pe an - la 1 aprilie și la 1 octombrie.

Dodon propune și o pensie de urmaș de cinci ani pentru rudele decedatului. „A ieșit omul la pensie. Toată viața a lucrat și a plătit impozite. Dar a decedat. Propunem ca cineva din familie pentru următorii cinci ani să beneficieze pensia pe care urma să o primească bătrânul”.„Cei care au distrus vectorul integrării Europene, cei care au înșelat așteptările populației încearcă să fie mai sfinți ca Papa de la Roma. Dacă credeți că fluturați drapelul UE, oamenii o să aibă mai multă încredere în voi?”, s-a întrebat retoric Igor Dodon în timpul conferinței de presă susținută astăzi.

„Solicit audieri parlamentare privind asistența externă primită de Guvern în perioada 2009-2017. Trebuie să vină cu informații concrete. Informația interesează pe toată lumea. Sunt speculații foarte multe. Și cei din UE ar trebui să se intereseze. Am elaborat un program pentru familiile tinere, pentru o perioadă de 20 de ani. Proiectul aparține echipei prezidențiale. Aceste inițiative vor fi inițiate și înregistrate la Parlament. Voi merge să mă asigur despre activ”, a comentat acesta ultimele hotărâri ale Guvernului.

„Stimați colegi, veți permite să se bată joc de vectorul integrării europene?
Vreau s-o văd și pe asta. Dacă o să faceți și asta, să nu mai întrebați de ce poporul nu mai are încredere. Vectorul geopolitic îl hotărăște poporul Republicii Moldova”

Referindu-se la candidatura propusă de Guvernare, Eugen Sturza, acesta a menționat: „Consider că înaintarea unei persoane care nu este profesioniste, asupra căreia planează suspiciuni, nu poate fi promovată la Ministerul Apărării. Vă bateți joc de ofițeri. Eu voi fi alături de militari. Am semnat un răspuns prin care refuz candidatura lui Sturza. Am și recomandat o altă candidatură – Victor Gaiciuc, fost ambasador la NATO, în funcția de Ministru al Apărării. Reiterez, dacă veți insista pe persoane incompetente, indiferent de deciziile CC, eu astfel de decrete n-o să semnez. Să fie foarte clar. Ori acceptați profesioniști, ori căutați o soluție”.

„Funcționarea sistemului se bazează pe anumite principii – Constituția”, a adăugat acesta.

Acesta a venit cu un șir de inițiative legislative, care, conform lui, vin să se opună ultimelor proiecte de lege adoptate de Parlament. Acesta a propus indexarea pensiilor de două ori pe an și permiterea ca, chiar dacă moare, pensia unui bătrân să fie primită de urmașii acestuia.

De asemenea, acesta a vorbit și despre cursul valutar, supus unor speculații enorme în ultima vreme. Acesta a făcut un îndemn către toți oameni de afaceri pentru a-i susține inițiativele propuse. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2017, ora: 20:16

Presedintele Lituaniei: Rusia este un STAT TERORIST

Presedintele Lituaniei: Rusia este un STAT TERORIST

Într-un interviu pentru publicatie Delfi, presedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaitė a explicat de ce consideră ca Rusia este un stat terorist.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Septembrie 2017, ora: 18:17

Un consilier socialist renunță la mandat

Un consilier socialist renunță la mandat

 eg Onișcenco renunță la mandatul de consilier municipal, cerând ridicarea acestuia din proprie inițiativă, transmite IPN.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Septembrie 2017, ora: 16:18

Cum ar putea fi afectați românii de rezultatele obținute de AfD la alegerile din Germania

Cum ar putea fi afectați românii de rezultatele obținute de AfD la alegerile din Germania

Românii care locuiesc în Germania, sau cei care ar vrea să se mute acolo, ar putea fi afectați direct de rezultatul obținut de AfD la alegerile de duminică, în cazul în care aceștia ajung la putere și își impun unele dintre măsurile promise în campania...

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 25 Septembrie 2017, ora: 14:58

(FOTO) Apelul liderului de la Tiraspol, ignorat de șeful guvernului acestuia. Alexandr Martînov SURPRINS cum face cumpărături la Chișinău

(FOTO) Apelul liderului de la Tiraspol, ignorat de șeful guvernului acestuia. Alexandr Martînov SURPRINS cum face cumpărături la Chișinău

În dorința de a-și satisface propriile necesități, oficialii din așa-zisa republică transnistreană sunt gata să ignore avertismentele administrației de la Tiraspol. Așa s-a întâmplat în cazul pretinsului premier separatist, Alexandr Martînov, care a fost...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 25 Septembrie 2017, ora: 13:18 de Irina Tabaranu, Dorin Galben

referendum pentru chișinău POLITICĂ / Ce ar trebui să facem de ziua lui Mihai Ghimpu?

POLITICĂ / Ce ar trebui să facem de ziua lui Mihai Ghimpu? Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Constantin Tănase 25 Septembrie 2017, de Constantin Tănase

Să i-o spui lui mutu

Eu sincer nu aș vrea ca să mai fim prostiți o dată de cel care acum ni se prezintă drept „al nostru Vlad Filat”. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2017, de Moni Stănilă

Gândul la moarte – sănătatea sufletului?

Probabil unii dintre voi știți că Sfinții Părinți ne-au îndemnat întotdeauna să fim cu gândul la moarte ca să ne păzim sufletele. 

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 22 Septembrie 2017, de Pavel Păduraru

Mica adunare socialistă din Cahul, Bălți și Anenii Noi

Și atunci când zic că n-am să mai scriu despre Igor Dodon întotdeauna greșesc, pentru că intemperiile politice create de către el nu au sfârșit. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Septembrie 2017, de Ana Gabor

Suntem ca niște nasturi prost încheiați...

Tabloul politic din R. Moldova din ultima vreme îmi amintește de versul „Ce ne unește, ne și desparte". 

() Citeşte tot articolul

Editorial 21 Septembrie 2017, de Moni Stănilă

Ce înseamnă de fapt toleranța religioasă

Într-un context în care creștinismul tinde să devină marele bau-bau al unei civilizații care nu se mai poate înțelege pe sine și în care musulmanii sunt percepuți victime și călăi în aceeași frază, ajungem să confundăm globalismul cu ideologia (comunistă) a egalizării,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2017, de Constantin Tănase

…Peste patria-nspumată (Eseu post-modernist)

…Peste patria-nspumată Vestitorul de furtună duhul răzvrătirii cântă; satele din R. Moldova fac folclor apocaliptic despre zâne preafrumoase care pleacă-n istanbuluri pe dolari să-și vândă trupul; moși cu albe-dalbe plete exorcism comit în public, invocând lupta de...

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2017, de Irina Tabaranu

Ajutați-o pe Moldova 1 să-și îndeplinească obligațiile...

Protestul de duminică a avut un traseu mai neobișnuit. Dacă până acum erau pichetate doar sediile unor partide sau unele instituții de stat, de data aceasta PAS și PPDA au hotărât să meargă și la sediul postului public Moldova1, televiziunea „poporului”.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Septembrie 2017, de Moni Stănilă

Ethno Jazz festival

Aflat deja la cea de a XVI-a ediție, Ethno Jazz Festival a ajuns să fie unul dintre cele mai importante evenimente muzicale din Moldova. Ediția actuală va aduce pe scenă participanți din Franţa, Germania,

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 19 Septembrie 2017, de Constantin Tănase

Imposibilul Filat și tejghetarii de opinii

Fenomenul „jurnalismului plătit” există; într-un capitalism sălbatic în care valoarea supremă este banul, unde totul se vinde și se cumpără, nu poate să nu existe și un comerț cu opinii.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Septembrie 2017, de Octavian Țâcu

Reconcilierea unirilor

Duminica trecută am fost invitat la Congresul al II-lea al Partidului Acțiune și Solidaritate.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Septembrie 2017, de Dan Nicu

Dorin Chirtoacă, pe nedrept, la stâlpul infamiei

Primarul Chişinăului este supus de câteva luni unei campanii de denigrare fără precedent în Republica Moldova.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md