Astăzi 21 Ianuarie 2018, Duminică - Ultima actualizare la 20 Ianuarie 2018
Abonamente

Actualitate 10 Septembrie 2017, ora 17:30

ULTIMA ORĂ / Marina rusă testează rachete de croazieră în Marea Neagră

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Navele aparţinând Flotei ruse la Marea Neagră au efectuat, sâmbătă, tiruri cu rachete de croazieră ca parte a exerciţiilor tactice din Marea Neagră.

Sistemele de protecţie costieră Utes (Stâncă) au tras două rachete de croazieră în timpul exerciţiilor militare din Marea Neagră, a declarat purtătorul de cuvânt al Flotei Mării Negre, Viatceslav Trukacev.

Potrivit acestuia, navele Flotei rus a Mîrii Negre au efectuat manevre pentru crearea unei apărări antiaeriene. Operând în cadrul unui grup naval, vedetele lansatoarele de rachete Ivanoveţ R-60 şi R-239 au detectat o ţintă, au ochit-o şi au tras focuri contra unei rachete de croazieră.Distrugătoarrele Murmomeţ şi Aleksndroveţ au efectuat manevre similare.

"Pentru a asigura acest episod al exerciţiilor au fost folosite 20 de nave de luptă şi de întreţinere, avioane de luptă multifuncţionale Su-30SM, bombardiere Su-24M, avioane An-26, aeronave Be-12, elicoptere Ka-27 şi "un grup de drone Forpost", a explicat purtătorul de cuvânt.

Sistemele Utios sunt capabile să distrugă ţintele la o distanţă de 300 de kilometri. Racheta de croazieră P-35 se deplasează cu o viteză de peste 2.000 km / h şi este echipată cu un ogiv de 560 kilograme de exploziv.

 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Ianuarie 2018, ora: 14:56

Zeci de elevi şi profesori au fost premiaţi la Gala tinerelor talente, ediţia 2017

Circa 50 de elevi şi peste 40 de profesori de la şcoli de arte, licee şi colegii cu profil artistic din ţară au fost premiaţi astăzi de către Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării în cadrul Galei tinerelor talente, ediţia a II-a, care s-a desfăşurat la Muzeul...

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 18 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Bradul sau hoțul

În fiecare an în preajma sărbătorilor apare problema bradului. Pe de o parte cei ca mine – nici un Crăciun fără brad, pe de altă parte cei cu adevărat eco – bradul poate lipsi, iar o altă parte derutată și declarată eco – brad de plastic, uitând că fabricarea acelor...

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Mărul, inelul sau cununa

De Crăciun am ajuns acasă, în Țara Făgetului, unde – cum v-am mai spus și în alți ani – există cele mai frumoase cete de colindători: dubașii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 15 Ianuarie 2018, de Constantin Tănase

... pe sub deal, pe sub pădure...

 (Fabulă modernă cu morală eternă) ... cu alte cuvinte, pe sub deal, pe sub pădure se duc fetele la mure. Să se știe însă că treaba nu-i simplă, ci intercontextuală, alegorică, misterioasă și geopolitică, deoarece, dealul e fiul legitim al Carpaților, iar pădurea e fiica dreaptă a...

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul