Actualitate

Un actor celebru a fost diagnosticat cu cancer! „Înainte îmi era frică de cancer. Acum…”

„Înainte îmi era frică de cancer. Acum nu-mi mai este, pentru că am cancer", a spus actorul, care se află pe afişul ultimului film al regizorului austriac Michael Haneke, "Happy End", sub a cărui baghetă a jucat şi în "Amour".

„Când dau autografe – deşi este dificil, pentru că nu prea mai văd – semnez ‘Jean-Louis Trintignant’ şi precizez dedesubt ‘la finalul vieţii lui’", a glumit el, fără a furniza mai multe amănunte despre boala de care suferă.

La festivalul de la Cannes, unde "Happy End" era în competiţie, el a explicat că vrea să reia la teatrul Antoine din Paris, apoi anul viitor la Lyon, spectacolul dat în primăvară la sala Pleyel din Paris împreună cu acordeonistul Daniel Mille şi cu un cvartet de coarde.

„Ar trebui să mă opresc, dar nu vreau. Momentele cele mai fericite din viaţa mea sunt atunci când muncesc, când fac teatru", a mărturisit el.

Jean-Louis Trintignant a avut mereu în paralel o carieră în cinema şi în teatru. El a jucat alături de Brigitte Bardot, în "Et Dieu créa la femme", al lui Roger Vadim, sau alături de Anouk Aimée în "Un homme et une femme", de Claude Lelouch. Actorul a apărut în total în 120 de filme.

La finalul anilor 1990, el a început să susţină recitaluri de poezie alături de fiica sa Marie, care a murit în 2003 în urma loviturilor primite de la partenerul ei Bertrand Cantat, cântăreţ al grupului rock Noir Désir.

„Aş fi putut să-mi opresc viaţa în acel moment", a spus el. Dar, împins din urmă de apropiaţi, el a urcat din nou pe scenă, găsind o "terapie" în teatru şi poezie.

Sursă: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *