Bună Dimineața

Un adevărat bastion al românismului

Citesc TIMPUL de la bun început. Inițial, la țară. Pentru că ai mei erau abonați fideli ai ziarului care trecea din mână în mână, cu precizarea că eu eram mereu primul care apuca să meargă la poartă să îl ia din căsuța poștală improvizată și, doar după ce îl citeam cap-coadă (mărturisesc – editorialul domnului Tănase de 2-3 ori) , abia după îl pasam către domnul Codreanu senior și către doamna Codreanu.
Apoi, odată ajuns student, sacrificam pe altarul informării câțiva lei din bursă pentru a putea merge țanțoș la oficiul Moldtelecom din centrul Bălțiului și pentru a cere cu o voce cât mai apăsată ziarul în condițiile în care în jur roiau consumatori de Komsomoliskaia Pravda, Makler și alte bazaconii. Era, mai presus de orice, inclusiv un act de afirmare identitară.
Din păcate, am apucat să îl cunosc mult prea puțin pe maestrul Constantin Tănase, deși, ținând cont de cât de loial și constant eram în a îi citi articolele, am avut mereu senzația că îmi este un bun prieten. Este un regret dublat de un alt regret. Maestrul nu mai este printre noi. Ce mult s-ar fi bucurat zilele acestea văzând că am reușit noi, unioniștii, să dăm startul Unirea TV. La fel de mult l-ar fi bucurat și apariția 10TV, proiect implementat de succesorul dânsului la cârma ziarului, Silviu Tanase. Sau poate greșesc când spun că nu este printre noi și că, de fapt, veghează de acolo, de Sus, cu indulgență, tot ce facem, inclusiv „Sfatul Țării” cu Constantin Codreanu, o emisiune care are onoare să fie realizată în sala ce îi poartă numele. Nu ne rămâne decât să încercăm să ne ridicăm la nivelul impus anterior de domnul Tănase, cel care a edificat un adevărat bastion al românismului în Republica Moldova, care a rezistat de-a lungul anilor, rezistă în continuare și va fi un portdrapel al reîntregirii în 2018.
Imaginea respectivă (eram la Nisporeni, la inaugurarea Crucii Mântuirii Neamului Românesc, 2011) are doi oameni pentru care luna septembrie este una izvorâtoare de motive de felicitări. Să nu credeți că m-a angajat domnul George Simion pe post de PR Manager. Nu. Peste o săptămână, președintele Platformei Unioniste „Acțiunea 2012” își sărbătorește ziua de naștere. Mă bucur că am ocazia perfectă să fur startul și să îi urez în avans „La mulți ani!”.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *