Actualitate

Un bărbat a încercat să intre în R. Moldova cu o armă ascunsă în geacă

Astfel, potrivit Serviciului Vamal, în jurul orei 20:00, la pista de control s-a prezentat un mijloc de transport de model „Volkswagen Passat”, cu numere de înmatriculare străine, la volanul căruia se afla un cetăţean moldovean. Șoferul venea din Bulgaria şi a declarat că transportă doar lucruri personale, iar alte bunuri care necesită a fi declarate nu deţine.

În cadrul verificărilor de rigoare, cu utilizarea tehnicii de control speciale, echipa comună de control a depistat un pistol de model Zoraki 914 și 100 cartușe de cauciuc, care erau tăinuite în geaca aflată pe bancheta din față a automobilului şi nu au fost declarate organelor de control. Mai mult, conducătorul auto nu deținea nici un act de confirmare a provenienţei şi cui îi aparţine arma și muniția.

Actualmente, cazul este investigat de către Secţia Fraude a Biroului Vamal Ungheni pentru stabilirea tuturor circumstanţelor. Totodată, arma urmează a fi supusă expertizelor de specialitate, în vederea stabilirii exacte a categoriei și destinației, se spune într-un comunicat al Serviciului Vamal.

Pe marginea acestui caz a fost întocmit un proces-verbal cu privire la contravenţie, fapta fiind calificată conform art. 287 al.10 CC al RM, iar mijlocul de transport, arma și munițiile depistate au fost reținute de către organul vamal până la soluţionarea cazului.

sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *