Actualitate

Un bătrân a vizitat-o pe preoteasa care şi-a pierdut soţul şi două fiice în accident. Ce i-a lăsat şi ce i-a spus acesta

"Mata eşti preoteasa?", a întrebat bătrânul, scrie monitorulsv.ro. Femeia a înclinat uşor din cap şi l-a privit uimită pe bătrânul care s-a aşezat anevoie pe scaunul de lângă pat, a scos un teanc de bani din geantă şi a început să-i numere, aşezându-i cu grijă pe pătura gri de spital.

"Pentru mata şi pentru copii, doamnă, că mare încercare ai de trecut. Am fost foarte, foarte impresionat de tragedia asta, o aşa suferinţă, că nu se poate spune în cuvinte. Ai 40 de milioane (n.r. – lei vechi) aici", i-a spus bătrânul, cu vocea gâtuită de emoţie.

A terminat de numărat banii şi a spus: "De-acum gata, hai să mergem. Să ai grijă, doamnă, să te faci sănătoasă, ca să poţi să te duci la copii. Grele zile te-aşteaptă, dar cu ajutorul lui Dumnezeu o să treci peste toate".

Bunicul Theodor Gafiţa s-a implicat în mai multe campanii de ajutorare

S-a ridicat şi a ieşit din salon, lăsând-o pe Maria Gavril pur şi simplu fără grai. Cu lacrimi şuvoi pe obraz, a apucat să-i spună doar "bogdaproste" necunoscutului şi să-l întrebe cum îl cheamă, să-l pomenească în rugăciunile ei. "Familia Gafiţa", a răspuns înainte de a închide cu grijă uşa după el.

Theodor Gafiţa este un pensionar din Dolhasca, în vârstă de 83 de ani. Unul dintre beneficiarii generozităţii sale a fost Sebi Crăciun, copilul cu tetrapareză spastică, din Câmpulung Moldovenesc, care scrie cărţi de poezii pentru a-şi plăti şedinţele de recuperare medicală.

Ca de fiecare dată când s-a implicat în astfel de cazuri a spus: "Am citit în ziar despre acest copil şi m-am gândit că ar fi bine să îl ajut şi eu cu ceva. El nu stă cu mâna întinsă, nu cerşeşte, nu fură. El îşi foloseşte mintea pentru a scrie poezii, munceşte, şi asta m-a impresionat. Nu vedeţi câţi trag de noi pe stradă, să le dăm ceva de pomană? Acest copil face ceva măreţ şi m-a impresionat până la lacrimi". Ca atare, în cursul anului trecut i-a donat lui Sebi 10.000 de lei.

rtv.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *