Actualitate

Un carabinier a ajuns la spital cu traumatism cranio-cerebral după ce a fost bătut de către un ofiţer

Tânărul de 19 ani este internat la Spitalul Ministerului Afacerilor Interne. Medicii spun că victima s-a ales cu traumatism cranio-cerebral închis. Procuratura militară a intentat un dosar penal pentru aplicarea violenţei asupra militarului. Iar Ministerul de Interne a şi aplicat sancţiuni.

Tânărul a fost bătut în Unitatea de Carabinieri nr. 1001 din Capitală. Imediat după incident, la unitatea de carabinieri au urmat demiteri.

"Militarul în termen a fost maltratat de către de către un comandant de pluton. A fost iniţiată o anchetă internă. Ofiţerul a fost demis pentru discreditare. Nouă militari au primit de la sancţiuni disciplinare până la eliberarea din funcţie", a spus comandantul adjunct al trupelor carabinierilor, Anatol Curtean.

Tânărul maltratat a fost spitalizat abia la o zi de la incident. Medicii spun că starea tânărului este acum stabilă.

"Imediat ce s-au adresat medicii de la unitate, pacientul a fost spitalizat. Din primele investigaţii am constatat că pacientul are un traumatism cranio-cerebral închis", a declarat şeful Serviciului Medical al MAI, Anatolie Bulgac.

Colegii carabinierului bătut spun că nu cunosc nimic despre cele întâmplate.

"Nu cunosc nimic. În acea zi nu eram la unitate. Nu am idee ce s-a întâmplat. Sunt oameni care se ocupă anume cu această întrebare".

Cei care vor fi găsiţi vinovaţi de maltratarea tânărului riscă până la cinci ani de închisoare. Dacă se va constata că au fost mai mulţi agresori, pedeapsa va fi de până până la 12 ani de închisoare. 

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *