Astăzi 19 Ianuarie 2018, Vineri - Ultima actualizare la 18 Ianuarie 2018
Abonamente

Ultima oră 14 Septembrie 2017, ora 10:17

unire 2018Un cunoscut politician din România o CRITICĂ DUR pe Maia Sandu după declarațiile la adresa României

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Eugen Tomac a taxat declarația Maei Sandu despre România și Republica Moldova.

Deputatul s-a arătat „surprins de duritatea afirmațiilor nefericite” pe care Maia Sandu le-a făcut în ceea ce privește Marea Unire. Totodată, Eugen Tomac a subliniat faptul că singura opțiune europeană pentru Republica Moldova este apropierea de România.

„Sunt surprins de duritatea afirmațiilor nefericite pe care politicianul Maia Sandu le-a făcut cu privire la cel mai important subiect politic (chiar dacă public nu este recunoscut astfel) dintre România și R. Moldova. A spune că Unirea de acum 100 de ani a fost impusă este o afirmație gravă, întrucât știm că alternativa de atunci era bolșevizarea Basarabiei.A spune că opțiunea Unirii este nerealistă în condițiile în care doamna Sandu este cetățean al României este iarăși o afirmație care arată cum gândesc de fapt majoritatea politicienilor din R. Moldova.La București sunt unioniști, iar la Chișinău se caută toate argumentele posibile pentru a justifica existența statului creat de Iosif Visarionivici Stalin.

Doamna Maia Sandu trebuie să știe că singura, dar absolut singura soluție pentru a le garanta un viitor sigur și european cetățenilor R. Moldova rămâne apropierea de România.

De asemenea, Maia Sandu trebuie să știe și să nu uite că România nu are și nu a avut niciodată fascinația anexării de teritorii; alții sunt cei care ne-au ocupat și cu ei trebuie să luptăm.

În rest, rămânem pe aceleași poziții împotriva vândutului și "fără-de-identitate" Dodon”, a transmis Eugen Tomac pe pagina personală de Facebook.

dcnews.ro
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 18 Ianuarie 2018, ora: 08:43

Scrisoarea săptămânii: Să fie Lumină

Scrisoarea săptămânii: Să fie Lumină Din editia print

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2018, ora: 08:42

Poporul vegetal

Poporul vegetal Din editia print

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Ianuarie 2018, ora: 08:40

Crimele Comunismului: Copiii cadrelor sovietice – secrete de stat

Copiii cadrelor sovietice – secrete de stat

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 18 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Bradul sau hoțul

În fiecare an în preajma sărbătorilor apare problema bradului. Pe de o parte cei ca mine – nici un Crăciun fără brad, pe de altă parte cei cu adevărat eco – bradul poate lipsi, iar o altă parte derutată și declarată eco – brad de plastic, uitând că fabricarea acelor...

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Mărul, inelul sau cununa

De Crăciun am ajuns acasă, în Țara Făgetului, unde – cum v-am mai spus și în alți ani – există cele mai frumoase cete de colindători: dubașii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 15 Ianuarie 2018, de Constantin Tănase

... pe sub deal, pe sub pădure...

 (Fabulă modernă cu morală eternă) ... cu alte cuvinte, pe sub deal, pe sub pădure se duc fetele la mure. Să se știe însă că treaba nu-i simplă, ci intercontextuală, alegorică, misterioasă și geopolitică, deoarece, dealul e fiul legitim al Carpaților, iar pădurea e fiica dreaptă a...

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul