Astăzi 20 Noiembrie 2017, Luni - Ultima actualizare la ora 18:38
Abonamente

Ultima oră 14 Septembrie 2017, ora 10:17

unire 2018Un cunoscut politician din România o CRITICĂ DUR pe Maia Sandu după declarațiile la adresa României

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Eugen Tomac a taxat declarația Maei Sandu despre România și Republica Moldova.

Deputatul s-a arătat „surprins de duritatea afirmațiilor nefericite” pe care Maia Sandu le-a făcut în ceea ce privește Marea Unire. Totodată, Eugen Tomac a subliniat faptul că singura opțiune europeană pentru Republica Moldova este apropierea de România.

„Sunt surprins de duritatea afirmațiilor nefericite pe care politicianul Maia Sandu le-a făcut cu privire la cel mai important subiect politic (chiar dacă public nu este recunoscut astfel) dintre România și R. Moldova. A spune că Unirea de acum 100 de ani a fost impusă este o afirmație gravă, întrucât știm că alternativa de atunci era bolșevizarea Basarabiei.A spune că opțiunea Unirii este nerealistă în condițiile în care doamna Sandu este cetățean al României este iarăși o afirmație care arată cum gândesc de fapt majoritatea politicienilor din R. Moldova.La București sunt unioniști, iar la Chișinău se caută toate argumentele posibile pentru a justifica existența statului creat de Iosif Visarionivici Stalin.

Doamna Maia Sandu trebuie să știe că singura, dar absolut singura soluție pentru a le garanta un viitor sigur și european cetățenilor R. Moldova rămâne apropierea de România.

De asemenea, Maia Sandu trebuie să știe și să nu uite că România nu are și nu a avut niciodată fascinația anexării de teritorii; alții sunt cei care ne-au ocupat și cu ei trebuie să luptăm.

În rest, rămânem pe aceleași poziții împotriva vândutului și "fără-de-identitate" Dodon”, a transmis Eugen Tomac pe pagina personală de Facebook.

dcnews.ro
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 17 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Experiențe belgiene pentru R. Moldova

Săptămâna trecută (9-11 noiembrie) la invitația eurodeputatei Monica Macovei am efectuat o vizită de trei zile în Parlamentul European și la sediul NATO din Bruxelles.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Pavel Păduraru

Minciuna noastră cea de toate zilele

Când eram adolescent, citeam câteodată în revistele despre VIP-uri interviuri cu oameni cunoscuți. Nu mai țin minte ce ziceau ei, dar un singur lucru îmi atrăgea atenția.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Programare la Dumnezeu

Se apropie Postul Crăciunului și mă gândesc deja că preoții vor avea mai mult de spovedit. Într-un fel e foarte bine că lumea se împărtășește, dar e extrem de ciudat că o face după calendar. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Jurnal de călătorie: Capitala culturii Cucuteni

Ghinionul localităților aflate la răscruci de drumuri este faptul că în graba călătoriilor de a ajunge spre alte destinații, acestea rareori devin loc al cunoașterii profunde și nuanțate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

Ideea națională a R. Moldova: dezrobirea femeii născătoare de prunci

Întotdeauna îmi aduc aminte cu o durere ce-mi arde toate celulele și cu un nelămurit sentiment de vină, zic, îmi aduc aminte de mama care, cu degetele mâinilor însângerate rodea rufele de tabla aia cu valuri căreia țăranii îi ziceau rusește „doskă.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Noiembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Rusia este agresivă (și) pentru că se teme

Începând cu 2008, agresivitatea militară a Federației Ruse în vecinătatea sa apropiată a atins cele mai înalte cote, fie că vorbim despre exerciții militare efectuate în scopul de a descuraja elemente externe, fie că vorbim, mai ales, de agresiuni de tipul celei din Georgia,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 9 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Scrisoare deschisă din partea unui cetățean care nu vrea să-l demită pe Dorin Chirtoacă

Salutare! Sunt un cetățean al orașului Chișinău care nu va ieși pe data de 19 noiembrie la referendumul pentru demiterea primarului.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md