Internațional

Un deputat grec internat în spital după ce a fost bătut în centrul Atenei

Mai multe persoane cu măşti pe figură au intrat marţi, în jurul orei 22.00 (20.00 GMT), într-un restaurant situat în cartierul contestatar Exarchia, în centrul oraşului, unde se afla deputatul partidului Noua Democraţie Vassilis Oikonomou pe care l-au lovit în zona capului şi ulterior au fugit.

Omul politic, în vârstă de 47 de ani, grav rănit a fost imediat transportat la un spital din capitala elenă. Până în prezent, nu au fost operate arestări, dar poliţia caută să îi identifice pe autorii acestei agresiuni. Preşedintele parlamentului, Nikos Voutsis, i-a telefonat deputatului rănit pentru a-şi exprima sprijinul şi a condamnat incidentul.

Mai mulţi oamenii politici eleni au fost ţinta unor violenţe în ultimii ani, pe fondul crizei cu care se confruntă ţara. Însuşi fostul ministru de finanţe Yanis Varoufakis, din primul guvern de stânga al premierului Alexis Tsipras, a fost agresat în aprilie în cartierul Exarchia în timp ce era în funcţie.

Frecventat de membri ai mişcărilor anarhiste şi de stânga, cartierul Exarchia este frecvent scena unor incidente mai ales între grupuri de tineri şi poliţie.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *