Externe

Un elicopter militar israelian s-a prăbuşit în România

Potrivit precizărilor Ministerului Apărării Naţionale, elicopterul israelian de tip CH 53 avea la bord şase militari israelieni (patru piloţi şi doi mecanici) şi unul român. Aparatul de zbor a pierdut legătura radio cu centrul de Raportare Control al exerciţiului aerian ca, ulterior, epava aparatului de zbor să fie localizată din aer în zona Fundata – Zărneşti, judeţul Braşov.

Potrivit forţelor aeriene, elicopterul zbura la altitudine joasă în formaţie de două aeronave, în cadrul exerciţiului, în momentul în care a dispărut de pe radar. Potrivit unor informaţii citate de site-ul Ynetnews.com, unul dintre elicoptere a fost obligat să aterizeze la începutul exerciţiului, dar nu se ştie dacă este vorba despre acelaşi aparat care s-a prăbuşit ulterior.

Marţi dimineaţă publicaţiile israelene au publicat numele celor şase militari decedaţi în accident. Identitatea pilotului român este de asemenea deja cunoscută. Comandantul forţelor armate israeliene, generalul Ido Nehushtan, a ordonat crearea unei echipe care va investiga circumstanţele prăbuşirii, iar premierul Benjamin Netanyahu a anunţat că va urmări îndeaproape evenimentele. 

Timpul.md după Mediafax

 
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *