Politică

Un fost deputat apare pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei Române la ‘Persoane urmărite’

Instanţa supremă a admis propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă în lipsa a lui Marko Attila, secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru relaţii interetnice la dată comiterii faptelor.

"În temeiul art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e Cod procedura penală şi art. 223 alin. 1 lit. a şi alin. 2 Cod procedura penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Marko Attila Gabor, pe o perioada de 30 de zile, începând cu dată punerii efective în executare a mandatului de arestare preventivă. În baza art. 230 Cod procedura penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Marko Attila Gabor", se arată în mînuţă ICCJ.

El este acuzat de abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul (3 infracţiuni).

În 9 aprilie, Marko Attila a fost trimis în judecată alături de alţi 7 inculpaţi, printre care şi fostul şef al ANI Horia Georgescu, care la dată faptelor făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), precum şi 4 inculpaţi care aveau calitatea de experţi evaluatori autorizaţi.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, prin acţiunile sau inactiunile lor intenţionate, cei 12 inculpaţi au produs un prejudiciu bugetului statului român de peste 84,5 milioane euro.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *