Actualitate

Un joc periculos a devenit viral pe internet, avertizează specialişti

Jocul „Charlie, Charlie” a fost jucat deja de mii de copii şi adolescenţi, care au postat pe internet filmuleţe din timpul unei pretinse invocări a spiritului unui mexican decedat, cu ajutorul a două creioane. În opinia psihologei „La Strada”, Sanda Roşca, activitatea în sine, dar şi imaginile video de promovare a jocului, îi pot afecta emoţional pe copii. „Odată ce vede creioanele că se mişcă, copilul de vârstă mică poate fi impresionat de stabilirea unei relaţii personale cu aşa-zişii demoni. În continuare, curiozitatea va fi înlocuită de înspăimântare, care îi va afecta sănătatea emoţională, cu urmări negative greu de prevăzut. În cazul adolescenţilor, urmare a jocului, aceştia ar putea resimţi sentimente de tristeţe, după ce au investit personajul cu puteri suprareale, cerându-i răspunsul la întrebările de interes. Ce se întâmplă când realitatea dă un alt răspuns? Copiii vor simţi frustrare, tristeţe accentuată şi dezamăgire”, susţine Sanda Roşca.

Opinia este împărtăşită şi de Angela Palancean, coordonatoarea platformei www.siguronline.md – pagină web din Republica Moldova ce promovează utilizarea în siguranţă a internetului de către copii. „În ultima perioadă, pe platforma SigurOnline suntem întrebaţi des despre jocul numit „Charlie, Charlie”. În particular, suntem întrebaţi cum şi unde se pot raporta imaginile video şi postările ce promovează acest joc, pentru a fi eliminate. Ca răspuns, îndemnăm internauţii să raporteze ca şi dăunător conţinuturile cu text, foto sau video care promovează acest joc. Avertismentul urmează a fi transmis către Google, YouTube, Facebook sau administratorii platformelor online ce găzduiesc materiale de promovare ale jocului”, îndeamnă Angela Palancean.

Iniţial, jocul a devenit popular pe internet în special în rândul adolescenţilor din Republica Dominicană, unde autorităţile locale au fost avertizate asupra caracterului său dăunător. Ministerul Educaţiei din Republica Dominicană a interzis jocul în şcoli, considerând că acesta atentează la sănătatea fizică şi mentală a elevilor.

 Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *