Actualitate

Un moldovean a ajuns acasă după 10 ani de robie în Rusia

Potrivit Congresului Diasporelor Moldovenești, bărbatul în vârstă de 50 de ani efectua cele mai grele munci de pe lângă curtea casei, iar din cauza că și-a pierdut pașaportul, nu putea să iasă din curtea casei.

Recent moldoveanul a fost diagnosticat cu cancer. „Ca urmare, acesta a devenit inapt de lucru, iar proprietarii casei pentru a scăpa de el, au contactat-o pe fosta soție a bărbatului și au cerut ca bărbatul să fie luat acasă”, menționează Alexandr Kalinin, preşedintele Congresului Diasporelor Moldoveneşti.

Astfel, la sediul acestei organizații s-a adresat fosta soție a lucrătorului migrant. Bărbatul, care a trăit în condiții inumane, se afla într-o stare gravă și nu avea nici acte de identitate, a povestit femeia.

„Când m-am întors după el, l-am găsit zăcând la pământ, în afara curții. Stăpânii casei strigau că nu vor să își asume responsabilitatea pentru el, în cazul în care va deceda la ei în casă. Cum poți să procedezi în asemenea mod cu o persoană care timp de 10 ani a lucrat pentru tine?”, se întreabă femeia.

sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *