Actualitate

Un moldovean reţinut pentru propaganda organizaţiilor teroriste internaţionale

Astfel, la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul desfăşurării unui complex de măsuri speciale de investigaţii, direcţionate spre prevenirea şi combaterea terorismului pe teritoriul Republicii Moldova, a fost reţinut un bărbat în vârstă de 34 de ani, convertit la islam pe teritoriul unei ţări din spaţiul CSI.

De menţionat că, persoana s-a aflat în vizorul SIS pentru suspiciuni de activităţi de autoradicalizare, precum şi propagare prin intermediul platformelor on-line şi reţelelor de socializare a mesajelor de susţinere a entităţilor teroriste, afişând sistematic mesaje de justificare publică a terorismului, în perioada anului 2016. Astfel, a fost stabilit că acesta a parcurs în mod accelerat etapele procesului de radicalizare islamistă, prin însuşirea credinţei islamice şi convertirea la islam, aderarea la ideologia radicală islamistă şi la cauzele promovate de organizaţiile teroriste internaţionale.

Urmare a desfăşurării percheziţiilor la domiciliul cetăţeanului, pe teritoriul municipiului Chişinău, de către ofiţerii SIS şi procurorii responsabili pe caz au fost ridicate documente, materiale de propagandă radicală şi sisteme informatice care demonstrează acţiunile şi intenţiile infracţionale ale acestuia. În context, în privinţa persoanei vizate a fost pornită o cauză penală sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzute de art.279/2 CP al RM „Justificarea publică a terorismului”.

În cadrul realizării acţiunilor procesual-penale, bărbatul şi-a recunoscut integral vinovăţia, urmând a fi atras la răspundere penală, conform prevederilor legislaţiei în vigoare.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *