Actualitate

Un notar riscă să stea după gratii pentru fals în acte publice şi delapidarea averii străine

Procurorii au acumulat probe care demonstrează că inculpaţii au redactat şi autentificat în mod ilegal un contract de vânzare-cumpărare a unei case de locuit cu construcţii auxiliare din satul Arioneşti, estimat la peste 11 mii de lei.

Contractul s-a dovedit a fi fals, deoarece a fost perfectat în lipsa şi fără voinţa vânzătorului, nefiind semnat de către acesta, ci de către o altă persoană prin imitarea iscăliturii. Actul de vânzare-cumpărare a fost înregistrat de notar în registrul de evidenţă a actelor notariale, iar ulterior, a servit temei pentru înregistrarea de către „cumpărător” la Oficiul Cadastral Teritorial filiala Donduşeni a dreptului de proprietate asupra imobilului, însuşindu-l, potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale.

Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat cauza penală de învinuire a celor doi în instanţa de judecată. Pentru faptele incriminate, notarul şi clientul său riscă pedeapsă cu închisoarea de la 2 până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 1000 unităţi convenţionale, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *