Astăzi 16 Ianuarie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 12:42
Abonamente

Actualitate 12 Septembrie 2017, ora 11:30

Un procuror a fost suspendat din funcție. Cine este și de ce este acuzat

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Procurorul în procuratura de circumscripție Chișinău, Tudor Cojocaru, a fost suspendat din funcție. Acesta este acuzat de trafic de influență. Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), în urma unui demers al Procurorului General, a decis să-l suspende din funcție până la rămânerea definitivă a hotărârii în cauza respectivă, transmiste bizlaw.md

În motivarea demersului s-a menționat că, în prezent, Tudor Cojocaru deține funcția de procuror în procuratura de circumscripție Chișinău. Infracțiunea se prezumă a fi săvârșită cu folosirea situației de serviciu, motiv pentru care, aflarea acestuia în continuare în funcția de procuror ar putea împiedica desfășurarea în condiții optime a urmăririi penale, inclusiv buna administrare a probelor în vederea stabilirii adevărului. Mai mult ca atât, lui Tudor Cojocaru îi este aplicată măsura preventivă – arestul la domiciliu pe un termen de 30 de zile.

Tudor Cojocaru a ocupat, din 2010, funcția de procuror de nivelul Curții de Apel Chișinău. După reformarea Procuraturii, el a fost transferat în cadrul Procuraturii de Circumscripție Chișinău. Anterior, acesta a fost procuror în Procuratura Ialoveni.Potrivit presei, procurorul este acuzat de procurorii anticorupţie şi CNA într-un dosar de trafic de influenţă. Investigarea cazului a pornit de la denunţul unui intermediar care avea rolul de transmitere a banilor de la client către procuror. Tudor Cojocaru ar fi susţinut că are influenţă asupra unor magistraţi de la Curtea Supremă de Justiţie şi că îi poate convinge să aplice pedepse cu suspendarea executării în privinţa a doi poliţişti, condamnaţi la privaţiune de libertate pentru corupere pasivă. 

bizlaw.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 15 Ianuarie 2018, ora: 16:07

...(nu) îl mai citim pe Eminescu?...

...(nu) îl mai citim pe Eminescu?... Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 15 Ianuarie 2018, de Constantin Tănase

... pe sub deal, pe sub pădure...

 (Fabulă modernă cu morală eternă) ... cu alte cuvinte, pe sub deal, pe sub pădure se duc fetele la mure. Să se știe însă că treaba nu-i simplă, ci intercontextuală, alegorică, misterioasă și geopolitică, deoarece, dealul e fiul legitim al Carpaților, iar pădurea e fiica dreaptă a...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Ianuarie 2018, de Pavel Păduraru

CONFIRMAT OFICIAL! „Violul de la Orhei” din 2014 a fost o minciună

Procuratura mun. Chișinău l-a scos de sub urmărire penală pe singurul tânăr învinuit de viol în acest dosar și a constatat că presupusa crimă nu a avut loc

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 12 Ianuarie 2018, de Ana Gabor

2018. Ce-ţi doresc eu ţie?

Românii au intrat în anul Centenarului Marii Uniri. 

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md