Economie

Un terminal pentru gaz lichefiat ar putea fi construit în sudul Republicii Moldova

Anunţul a fost făcut de către ministrul Economiei, Andrian Candu, după ce a fectuat vizite în cele două ţări.

„Am discutat posibilitatea de a dezvolta o nouă infrastructură și căi de acces și de acumulare pentru gazul lichefiat, chiar despre o eventuală construcție a unui terminal de gaz lichefiat în sudul Republicii Moldova, mă refer la Giurgiulești. Există potențiali investitori care în timpul cel mai apropiat vor veni în Republica Moldova și vom începe primele discuții chiar la fața locului”, a declarat Andrian Candu, citat de Unimedia.

De asemenea, ministrul Economiei a admis că ar putea fi aplicat un proiect de explorare a gazului în sudul țării. „Am vorbit și despre noile prospecțiuni ale gazului, posibilități de a căuta și de a explora gaz în Republica Moldova, în sud. Se pare că tehnologiile sunt atât de avansate acum, sunt noi studii și s-ar putea să avem surprize plăcute”, a adăugat ministrul.

Candu a menționat și posibilitatea construcției unui depozit, de acumulare a gazului, „ca să avem rezervele noastre în situații de criză, așa cum au țările vecine, Ucraina, România”.

Ministrul Economiei, Andrian Candu, a efectuat recent vizite de lucru în Statele Unite ale Americii și Germania, unde a avut întrevederi cu mai mulți oficiali și oameni de afaceri.

Sursa: unimedia.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *