Culinar.md

Una dintre cele mai mari greşeli din bucătărie are legătură cu carnea de pui

"Trebuie să te gândeşti mereu că dacă ai carne de pui crudă pe masă ai putea avea şi Salmonella sau Campylobacter", spune cercetătoarea Jennifer Quinlan, profesoară la Drexel University.

"Dacă vei spăla carnea, vei împrăştia şi aceste bacterii pe suprafeţe din bucătărie. Apa pe care o foloseşti pentru a o curăţa nu este îndeajuns de fierbinte pentru a distruge bacteriile", adaugă ea.

În urma unui studiu pe care l-a iniţiat, s-a descoperit că această practică, deşi nesănătoasă, este des întâlnită în mai toată lumea.

"Oamenii sunt obişnuiţi să spele carnea de pui din diverse motive. Unii se gandesc ca astfel distrug germenii, alţii că îndepartează impurităţile. Ceea ce este greşit. Bacteriile vor fi distruse doar în timp ce carnea ajunge la temperaturi mari, atunci când e fiartă sau când ajunge în cuptor", explică Jennifer Quinlan 

sursa: gustarte.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *