Sport

Unde va juca FC Barcelona, în cazul în care Catalonia va deveni independentă? Derby-ul cu Real Madrid, în pericol!

O întrebare care stă pe buzele tuturor suporterilor din Spania și nu numai. Asta pentru că este de neconceput ca marele derby dintre Real Madrid și FC Barcelona să se curme brusc.

Conform BBC, clubul catalan inisistă că nu se amenstece în politică, neavând nicio poziție vizavi de votul pentru independența Cataloniei, care a încins spiritele în Spania.

În schimb, FC Barcelona a declarat răspicat că apără ”democrația, libertatea de exprimare și autodeterminarea”, după ce Garda Civilă a arestat oficiali ai guvernului catalan.

Dacă vine vorba despe fotbal, cei de la FC Barcelona sunt convinși că, în orice situație politică, El Clasico trebuie să se dispute în continuare!

”Vom rămâne în aceeași Ligă cu Espanyol”, a precizat Carles Villarubi, vicepreședintele de la FC Barcelona, știindu-se faptul că fanii lui Espanyol sunt, în marea lor majoritate, pro-spanioli.

Unde va juca FC Barcelona, în cazul în care Catalonia va deveni independentă? Nu poate alege Liga

Problema este că FC Barcelona nu va putea de una singură să-și aleagă Liga în care va juca, în eventualitatea în care Catalonia va deveni independentă.

Javier Tebas, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal din Spania, a anunțat, răspicat, faptul că ”Barcelona nu poate alege unde va juca, dacă există un proces de independență în Catalonia!”.

Astfel, după Javier Tebas, derby-ul cu Real Madrid este în pericol, lucru nedorit de nimeni din cadrul grupării FC Barcelona. Numai că acum politica va face jocul!

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *